Hiába 2020 egyik legnagyobb esport eseménye az IEM Katowice, a biztonság mindennél fontosabb.

Nézők nélkül rendezik meg az IEM Katowice rájátszását, miután a sziléziai vajdaság kormányzója, Jarosław Wieczorek úgy döntött, megvonja az ESL engedélyét, hogy tömegrendezvényt szervezzen.

Korábban az ESL többször is megerősítést kapott arról, hogy megszervezhetik az eseményt, még a visszavonás előtt néhány órával is. Természetesen az engedély visszavonása mögött semmilyen bürokráciai ügy nem sejlik.

Az esemény megszervezésének engedélye a koronavírus terjedése miatt lett visszavonva.

Korábban az is szóba került, hogy minden egyes látogatót egyesével vizsgálnának meg, aki be szeretne lépni a Spodek arénába, és akinél lázat tapasztalnak azt nem engedik be az eseményre.

Az esemény helyszíne, a Spodek aréna. Forrás: HLTV

Az ESL már elkezdte a jegyek visszatérítésének hosszú folyamatát. Jelenleg próbálják felvenni az összes jegytulajdonossal, média munkással és további résztvevőkkel a kapcsolatot, hogy milyen módon tudják visszatéríteni a költségeket.

 

Pedig a  rájátszásban rég nem látott parádés névsor gyűlt össze. Mind a 6 bejutott csapat a világranglista Top10-es mezőnyéből került ki. Bár a szervezőknek semmilyen befolyása nincs az eseményekre, sűrű bocsánat kérésüket küldik a csalódott rajongóknak. Szerintetek milyen hatással lesz ez az esemény lefolyására?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×