Bob Iger 15 éven át vezette a vállalatot, irányítása alatt vásárolta fel a cég a Pixart, a Lucasfilmet, a Marvelt és a 21st Century Foxot.

Bob Iger kedden jelentette be, hogy 15 év után lemond vezérigazgatói posztjáról – számolt be róla a Polygon. Helyére Bob Chapek érkezik, aki korábban a Disney parkjainak, élményeinek és termékeinek elnöke volt.

Iger 2021 végéig még elnöki pozíciót tölt be a cégben, de a vezérigazgatói feladatok azonnali hatállyal szállnak át Chapekre. Iger távozását már 2019 áprilisában bejelentették, de akkor még arra lehetett számítani, hogy jelenlegi pozícióját őrzi meg 2021 végéig.

2005-ben Iger Michael Eisnert váltotta a cég élén, Roy E. Disney (Walt fia) vezetői átszervezése során. Az irányítása során fő stratégiája a cég terjeszkedése volt. Ennek kapcsán vásárolta fel a vállalat 2006-ban a Pixart, 2009-ben a Marvel Entertainmentet, 2012-ben a Lucasfilmet, 2019-ben pedig a 21st Century Foxot.

 

„Mérhetetlenül büszke vagyok mindarra, amit elértünk mind kreatív, mind pénzügyi és stratégiai szempontból” – jegyezte meg Iger a bejelentés után. „Azt hiszem, eljött az ideje, hogy új vezérigazgatóra váltsunk.”

Kifejezetten a 21st Century Fox beolvasztását és a Disney Plus indítását nevezte meg leköszönések okaiként. Nem fog távozni a cégtől, és folytatni akarja a kreatív folyamatokat, amiket elkezdett. Épp azért akarja átadni a vállalat mindennapi vezetői feladatait, hogy több ideje legyen erre koncentrálni.

Szerintetek milyen irányt hozhat a vezérigazgató-váltás?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×