Az ESL és a DreamHack a tervek szerint két Masters Championship döntőben hozza össze az idei év legjobb Counter-Strike esport csapatait.

Az ESL és a DreamHack közös együttműködésben nemzetközi CS:GO bajnokságsorozat indul 2020-ban, ESL Pro Tour néven, több mint 5 millió dolláros nyereményalappal. Az ESL Pro Tour magában foglal több mint 20 ESL és DreamHack versenyt, melyek aztán két nagy bajnokságban csúcsosodnak ki minden évben – írja a Dot Esports.

Az ESL Pro Tour két szinte lesz osztva: az egyik a Challengers, a másik a Masters. A Challengers olyan csapatokat foglal magába, melyek részt vesznek a DreamHack Open rendezvényeken, mint az ESEA MDL és ESL National Championships. Ezek a kisebb versenyek lehetőségként szolgálnak majd a csapatok számára, hogy elérjék a nagyobb bajnokságokat. Ide tartozik majd az ESL One, az IEM és a DreamHack Masters versenye is, illetve maga az ESL Pro League.

A versenyző csapatok a fenti eredményeikkel szereznek pontokat ahhoz, hogy részt vehessenek az ESL Pro Tour-on. A legtöbb pontot elérő team a két Masters Championships döntőn is részt vehet, amelyre a következő IEM Katowice és ELS One Köln alkalmával kerül sor. A számos verseny nyereményalapja több mint 5 millió dollár is lehet összesen.

Ralf Reichert, az ESL vezérigazgatója elmondta, hogy minden az ESL elmúlt éveiben történt folyamatos növekedésnek köszönhető.

„Már korábban is létrehoztunk pár lenyűgöző esport eseményt. Épp itt volt az ideje, hogy ezeket összekapcsoljuk, amivel kialakul egy nagyobb kép az esportról, ami jobban illeszkedik az elképzeléseinkhez” – mondta.

Reichert hozzátette, hogy az ESL és a DreamHack közötti partnerséggel egy sokkal egyenesebb út vezet a fiatal játékosok és csapatok számára, hogy sikeressé váljanak. Az ESL további részleteket szeptember 28-án oszt meg az ESL One New York-i sajtótájékoztatón.

Az ESL és a DreamHack közös megállapodása egyébként nem meglepő, tekintettel arra, hogy mindkettő anyaszervezete a Modern Times Group.

×