A Nintendo célja, hogy megakadályozza a haszonlesőket abban, hogy felvásárlással pénzt keressenek a Switch 2-n, másik lehúzásával.

2024.07.02. – Manapság már nagyon nehezen lehet elkerülni, hogy a haszonlesők, nyerészkedők ne csapjanak le az új konzolmegjelenésekre. Sajnos nálunk Magyarországon is jellemző volt, különösen a PS5 megjelenésekor, hogy a nagy készlethiány miatt egyesek előre megvették a konzolokat, majd többszörös áron kínáltak azoknak, akiknek nem jutott. Így több esetben kétszer annyit kerestek egy konzolon, mint amennyiért vették. A scalperek régóta gondot okoznak a konzolpiacon, amit a Nintendo a Switch 2 megjelenésekor szeretne megakadályozni.

Switch 2

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa nemrég arról beszélt, hogy a Nintendo haszonlesőket úgy lehet a legegyszerűbben visszaszorítani, ha az igényeknek megfelelő mennyiségben juttatnak el konzolokat a boltokba. A sok-sok pletyka után Furukawa megerősítette, hogy a vállalat 2025-ben leleplezi a Switch konzol utódját, akkor majd többet tudhatunk meg róla. Mivel a konzol jelenleg fejlesztés alatt áll, aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a Nintendo hogyan fogja kezelni a túl nagy igényeket, és a haszonlesőket.

Ez azért is fontos, hogy mert a jelenség nem csak a PS5, de a Switch kapcsán is többször megfigyelhető volt. Amikor a Nintendo hordozható konzolja 2017-ben megjelent, kevés került a boltokba, sokan megvették és többszörös áron adták el. A COVID-19 járvány idején alkatrészhiány miatt szintén hiánycikk volt a konzol. Bár a gyártási probléma már helyreállt, a scalperek alig várják, hogy ismét kihasználják a konzolmegjelenéseket.

Nintendo terv

Egy nemrég megjelent befektetői meeting során Furukawa elmondta, milyen intézkedéseket terveznek a scalperek ellen. Elmondása szerint a legfontosabb, hogy elegendő Nintendo Switch 2 kerüljön a boltokba. Ha mindenhol kellő mennyiség áll rendelkezésre, és mindenkinek jut belőle, akkor nem lesz értelme megvenni sokat belőle, senkinek nem lehet majd drágábban adni. Furukawa kitért arra is, a félvezetőhiány már megoldódott, szóval alkatrészhiány nem lehet ok arra, hogy ne gyártsanak belőle eleget. Ez azért jó hír, nem?

Ezt láttad?

Ilyen lenne a live-action Dragon Ball, ha a 70-es években készült volna

×