A Star Wars sorozat showrunnerje felfedte, hogy az antagonistához valóban Elden Ring karakterekből merítette az inspirációt.

Gábor János

2024.07.02. – Leslye Headland nemrég bevallotta: Az akolitus rejtélyes, majd nemrég lelepleződött gonosza, „The Stranger” egyik fő jellemzőját az Elden Ring inspirálta.

VIGYÁZZ, SPOILEREK!

Egyes nézők számára annak ellenére is sokkoló volt Az akolitus The Strangerjének beazonosítása a laza kereskedő, Qimir személyében, hogy korábban is sejteni lehetett, róla van szó. Egy Inverse-nek adott interjúban Headland elmagyarázta, hogyan hatott az Elden Ring a sorozatnak erre az antagonistájára. Mint mondta, nem a FromSoftware legutóbbi, Soulsborne játékának ikonikus félistenei voltak hatással Qimir karakterére, hanem inkább azok a páncél nélküli Tarnished karakterek, akik kiváló kitérő képességekkel rendelkeznek.

Kezdetben Qimir páncél nélküli megjelenése vita tárgya volt a háttérben, de Headland tisztázta a helyzetet. „Amint mondtam, hogy nincs páncélja, mindenki megőrült: ‘Hogyan lehet páncél nélkül?’ Én erre azt mondtam:

miért viselne páncélt, ha úgysem fogják eltalálni? Ez olyan, mint egy Elden Ring kosztüm.”

Miután láthattuk, ahogy Qimir egyedül legyőz egy levadászására küldött Jedi csoportot, az inspirációk forrása több mint nyilvánvalóvá vált. Az őrült mozgékonysága lenyűgöző harci koreográfiát eredményezett, olyat, amilyen az Elden Ringből köszönhet vissza.

A Disney+-on futó Az akolitus érdekes fogadtatásban részesült a rajongók körében az első öt epizód után. Egyes fejezeteket „szemétnek” tituláltak, míg a legutóbbi epizódot „a legsötétebb Star Warsnak” nevezték. Az Elden Ring új Shadow of the Erdtree DLC-je hasonló utat járt be. A nehézségi szint kezdetben bosszantotta a játékosokat, mondván „túl nehéz ahhoz, hogy élvezhető legyen”, azonban a végére érve a legtöbben már jó vagy egyenesen legjobb véleménnyel voltak a kiegészítőről – emlékeztet a Dexerto.

Ezt se hagyd ki:

Óriási bakik a kedvenc meséinkből, amiket tuti nem vettél még észre

×