A Satisfactory az egyik legizgalmasabb automatizált gyárszimulátora a piacnak, ami már csak hetek kérdése és komoly áremelkedésen megy át.

2024.07.01. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét szimuláló játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré.

Ám vannak olyan szimulációk, amik egy szinttel többet tudnak, mint az átlag. Ezek azok, amik nem egy meghatározott séma alapján modelleznek életciklusokat, hanem automatizált folyamatokra is képesek. Ha játszott valaki a Factorio-val, vagy az Astroneerrel, felteszem tudja miről beszélek. Ezek azok a szimulációk, amikben a kreativitás és a fantázia is kulcsszerepet játszik, s ha mindezt egy nyílt világgal szeretnénk kombinálni, a Satisfactory-nél jobb játékot nem is találhatnánk magunknak.

Kiváló ár egy kiváló játékért

A Satisfactory egy nyitott világú, gyárépítős-felfedezős játék, amit a Coffee Stain Studios fejlesztett. A játék először 2019 márciusában jelent meg korai hozzáférésben, s azóta folyamatosan bővült és fejlődött, a hivatalos 1.0-ás megjelenésre pedig idén kell számítani. A Satisfactory alapja a játékos által irányított FICSIT alkalmazott, aki egy idegen bolygóra érkezik, hogy különféle nyersanyagokat bányásszon, és ezekből komplex gyártási láncokat hozzon létre. A cél egy hatalmas, automatizált gyár felépítése, ami különböző termékeket állít elő.

satisfactory

Magát a játékot nem lehet ingyen megszerezni, ám jelenleg a legkedvezőbb az árazása. Mivel még hivatalosan nem jelent meg, így kedvező, bevezető áron érhető el Steamen. A fejlesztők felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenlegi 50%-os ár fel fog emelkedni, amint megérkezik az 1.0-ás frissítés, így ha a műfaj szerelmesei vagytok, ennél jobb lehetőség nem lesz beszerezni az egyedi címet.

Ezt olvastad már?

21 kiváló játékot rámolhatsz most be egyben csupán 899 forintért

×