A City Bus Manager végre megjelent, amiben te lehetsz a buszos közlekedés királya. Valós térképadatokkal Magyarország is lehet a helyszín.

2024.07.01. – Ki ne érezte volna már rosszul magát azért, mert késett a busz, vagy éppen nem jó helyen, nem jó időpontokban közlekedett? A buszos tömegközlekedésről mindenkinek megvan a véleménye, és sokszor nem értjük, mi miért történik. Most azonban végre megjelent egy játék, ami segít belelátni ennek a mélységeibe, sőt még a jelenlegi buszvállalatoknak is megmutathatjuk, hogyan kell ezt csinálni. A City Bus Managerben ráadásul Magyarország városaiban, például Budapesten is te lehetsz a buszos közlekedés királya. Az már csak hab a tortán, hogy a játék most akciós.

City Bus Manager

Több év Early Access után a City Bus Manager című buszszimulátor végre megjelent a Steamen teljes, 1.0-ás verzióban, amiben buszvállalatot üzemeltethetünk, a valós világ bármely pontján. A játékban az alapoktól kell megszervezni és felépíteni egy választott város buszközlekedését, kezdve azzal, hogy buszokat kell venni, személyzetet felvenni, fejleszteni a központot, illetve be kell állítani az útvonalakat. A legkirályabb dolog, hogy a világ nagyjából bármely pontját választhatod, hogy hová telepítsd a buszvállalatodat. A fővárosok mellett kisebb városok is választhatók, Magyarországon is. Az 1.0-s kiadásban tízszeresére bővült a pálya mérete, valamint a maximális indítható buszjárat-mennyiség.

A trükk amúgy az, hogy a City Bus Manager az OpenStreetMap adatait használja a világméretű úthálózat létrehozásához. Az OpenStreetMap, ha nem ismernéd, alapvetően egy Wikipedia-szerű közösségi projekt a földrajzi adatok és a térképek számára. Magyarország pedig szinte teljesen fel van térképezve benne, szóval élj Magyarországon bárhol, saját szülővárososban lehetsz a buszkirály.

Teljes kiadás

A teljes kiadásban amúgy az is beállítható, hogy mennyire legyen nehéz a játék, így alakítható az utasok száma, az ügyfélszolgálati igények, a szennyeződések, a meghibásodások, az alkalmazottak és az utasok problémái – szinte bármi, amit csak szeretnél. Még kallert is fel lehet venni, aki levadássza a bliccelőket. A City Bus Manager egy DLC-vel együtt jelent meg, ami elektromos buszokkal és zöld energiával bővíti a fejlesztési lehetőségeket. A játék most 19,59 euróért érhető el a Steamen, de csak július 11-ig ennyire akciós. Ez kb. 7 ezer forint. Neked hányas busz a kedvenced?

Tudtad, hogy az Unibeten Esport meccsekre is lehet fogadni? Most 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár, ha regisztrálsz! (x)

Ezt láttad?

Vizuális mesterművek: ez a 8 videojáték már kész művészet

×