Elsőre talán meglepőnek tűnhet, pedig igenis van logika abban, hogy az AirPods fülhallgatók lássanak – ilyen fejlesztésre készülnek.

Gábor János

2024.07.01. – A Medium saját ellátási láncokat kutató felmérése szerint az Apple azt tervezi, hogy 2026-ra tömeggyártásba helyezi új AirPods modelljeit, amelyekben már kameramodulok, pontosabban infravörös (IR) kamerák is lesznek (az iPhone Face ID vevőjéhez hasonlóan). Az eszközök beszállítója várhatóan a Foxconn lesz, és kell is a nagy volumenű gyártó, mert az éves kapacitási terv 18–20 millió egységről, vagyis

összesen kb. 9-10 millió AirPods szettről szól.

A forrás úgy sejti, hogy az új AirPods várhatóan a Vision Pro és a jövőbeli Apple headsetekkel együtt használható eszköz lesz, és arra hívatott, hogy fokozza a térhangzás élményét, illetve erősítse a térbeli számítástechnikai ökoszisztémát. Akkor például, amikor a felhasználó Vision Pro-val néz videót és viseli az új AirPodsot is, azt tapasztalja majd, hogy a feje elfordításával az adott irányban lévő hangforrás kiemelkedik, így fokozva a térhangzás élményét. Az IR kamera képes lesz észlelni a környezeti képváltozásokat, lehetővé téve a levegőben végrehajtott gesztusvezérlést, hogy javítsa az ember-gép interakciót.

Sokat és annál is többet vár az Apple az újítástól

Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó már szabadalmaztatott ehhez kapcsolódó technológiákat. A cég hardver-, szoftver- és szolgáltatás-tervezése mindig is az ökoszisztéma versenyképességének erősítésére összpontosított, és ez alól a jövőben a térbeli számítástechnika sem lesz kivétel. Ha a kereskedelmi feltételek beérnek, vagyis amikor az emberek rászánják magukat az új termékek borsos árainak kifizetésére,

az Apple jelentős előnnyel fog rendelkezni ezen a területen, így erőteljes növekedési lendületet generálhat majd.

A Foxconn által gyártott IR kamerák segítségével az új AirPods modellek nemcsak a hangélményt fokozzák, hanem új, innovatív funkciókat is kínálnak majd. A térhangzás és a gesztusvezérlés lehetőségei új szintre emelik az Apple felhasználói élményét, tovább erősítve az Apple pozícióját a technológiai piac élvonalában – írja a Medium.

Ezt is olvasd el:

Prémium 4K-tól a budget 1080p-ig – Ezek most a legjobb gamer monitorok

×