Az Arrowhead lövöldözős játéka, a Helldivers 2 a PlayStation egyik leggyorsabban fogyó játéka lett, de a kezdeti siker a Steam számok csökkennek.

2024.07.01. – Pontosan tudom, hogy ha arról akarunk beszélni, hogy a Helldivers 2 PC-n játékosszámot veszített, akkor rögtön mindenki arra gondol, hogy a korábbi PlayStation botrány az oka. Valóban igaz, hogy a Sony-ra sokan megharagudtak, miután kijelentette, hogy minden PC-s játékosnak kötelező lesz a Playstation Network fiók, ám a felháborodások után ezt visszavonták. Ennek ellenére több mint 170 országban, ahol nem érhető el a PSN, nem került vissza a játék a Steamre. Ez valóban csökkenést okozhatott a PC-s, Steames játékosszámban, de nem lehet kijelenteni, hogy csak ez az oka a csökkenésnek.

Helldivers 2 PC-n

Az biztos, hogy a Sony nagyon jó döntést hozott akkor, amikor az Arrowhead játékát Playstation konzol mellett PC-n is elérhetővé tette. Az induláskor a sok-sok játékhiba ellenére nagyon szerették az emberek, bár tény: a PSN-botrány nem tett jót a megítélésnek. A dologhoz azonban hozzátartozik, hogy az Arrowhead nem volt felkészülve ekkora érdeklődésre. A szerverkapacitás kevés volt, sokaknak várakozni kellett a megjelenéskor, hogy játszani tudjanak, aztán ott volt a rengeteg hiba, ami megnehezítette a játékosok dolgát. Sokan arra is panaszkodtak, hogy kevés az új tartalom. Talán az így mind hozzájárult ahhoz, hogy mostanra kevesebben játszanak vele PC-n, mint korábban. A számok azonban még így sem rosszak.

Steam számok

Még májusban, akkori adatok alapján mi is megírtuk, hogy a SteamDB adatai szerint a Helldivers 2 havi átlag játékosszáma 64 százalékkal, 450000-ről kb. 166305-re csökkent. Mára ez megint 35 százalékkal esett vissza, és 30 napos átlagban 41 860 egyidejű játékos játszik a Steamen – írja a Forbes.

Persze ez a szám csak a Steames játékosokat jelenti, a PlayStation játékosok számár nem ismerjük, mivel erről nem ad ki adatokat a Sony. Arról nem is beszélve, hogy a 41-45 ezer játékos még mindig nem rossz szám, bár nyilván nem mindegy, hogy mihez mérjük. Mindezek ellenére az Arrowhead továbbra is dolgozik a frissítéseken, de szerinted miért csökken a játékosok száma? Mi a gond a Helldivers 2-vel?

Ezt láttad?

Vizuális mesterművek: ez a 8 videojáték már kész művészet

×