A Counter-Strike fejlesztői egy időben teljesen véletlenszerű időközönként frissítették a játékot. Ez azonban most megváltozott.

2024.06.30. – Kora ősszel már egy éves lesz a Counter-Strike 2 kliens. A Prime felhasználók már augusztus végétől ráugorhattak a friss változatra, a teljes átalakulásra pedig szeptemberig kellett várni. Már a zárt teszt alatt sem finomkodtak a fejlesztők, több újítást is bevezettek. Ide sorolhatjuk az új buy menüt, a loadoutokat vagy épp a meccsek és rangrendszer átalakítását. Szerencsére a megjelenés után sem pihentek a programozók. A játék teljesítménye folyamatosan javul, de mostanra már a közösségi skinek és pályák is megjelentek a játékban.

A Counter-Strike 2 rajongói nem titkoltan egy Operationt várnak már, hiszen több mint 1000 napja nem élesedett ilyen a játékban. Ha azonban reálisan tekintünk a dolgokra, akkor hamar kiderülhet, hogy az előző három hónapban bőven kitermeltek egy Operationnek megfelelő frissítést a fejlesztők. Érkezett új láda, rengeteg régóta kért funkció, fejlődött az anti-cheat és június végén még új pályák is érkeztek. A küldetéseket és a még több kozmetikai tárgyat leszámítva ez bizony tényleg elég tartalmasnak hangzik.

Új frissítési ütemtervre állhat át a Counter-Strike 2

A CS:GO és a Counter-Strike 2 korábban teljesen kiszámíthatatlan frissítési tervvel rendelkezett. Volt, amikor fél évig nem volt frissítés, aztán előfordult, hogy egy hónapban több nagyobb változtatást is kapott az éppen aktuális kliens. Úgy tűnik azonban, hogy a Dota 2 és a Counter-Strike 2 is átállhat a havi, kisebb-nagyobb frissítésekre.

Az elmúlt három hónap utolsó heteiben élesedett egy-egy nagyobb Counter-Strike 2 fejlesztés. A Dota 2 frissítések pedig szintén hasonló ütemben érkeznek. Ez nem jelenti azt, hogy nem érkezhet pl. egy Operation, ám nem kell számítani igazán hatalmas frissítésekre, ha minden hónapra jut valamilyen újdonság. Ez sokkal jobb út lehet, mintha egy ínséges, üres év után minden fejlesztést egyszerre mutatna be a fejlesztői gárda. A közösség kíváncsian várja, hogy mit tartogat a Valve július végére.

Borító: YT

Ezt olvastad már?

Vizuális mesterművek: ez a 8 videojáték már kész művészet

 

×