Radahn még az Elden Ring talán legnagyobb, legyőzhetetlen sztárjátékosán is majdnem kifogott: úgy kellett trükköznie, mint eddig soha.

Gábor János

2024.06.30. – Az Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC-ről sokan beszélnek, és nem véletlenül. A kiegészítő végső főnöke az egyik legkeményebb kihívás, amit a FromSoftware valaha készített. A sikertelen próbálkozások tömege után viszont sokan fogják jobban érezni magukat, ha meglátják, hogy a legendás, több korábban szintén leküzdhetetlennek hitt bosst egyedül megverő Let Me Solo Her (vagy most már Let Me Solo Him) is keményen küzdött, mire diadalmaskodott.

Innentől spoilerek következnek a Shadow of the Erdtree végső bossáról.

A tehetsége (elszenvedett sebzés nélküli győzelmek) mellett nagy köcsög sisakja miatt ikonikussá vált Let Me Solo Her már korábban elkezdte a no-hit runokat a Shadow of the Erdtree középső bossa, Messmer the Impaler ellen, de Promised Consort Radahn még hozzá képest is új ligát képvisel – írja a PCGamer. Kétórás stream után végül sikerült legyőznie, aztán újabb egy órányi próbálkozással (lsd. lentebb) megint sikerrel járt, de ezúttal nem tudta pőrén, csupán a köcsögöt és egy pólyát viselve megoldani a feladatot.

Így sikerült legyőzni a Shadow of the Erdtree főellenségét

Az ikonikus sisak megmaradt, de a Elden Ring-legenda Let Me Solo Her ezúttal a szupererős, új Verdigris páncélt, illetve a Carian Knight’s Shieldet használta Radahn könyörtelen támadásai ellen. A végső boss első fázisát már egy ideje simán vette, de a második fázisban jöttek a problémák, amikor az ellenfél előkapja a tarsolyból az égi lézereit, a teleportáló támadásait és persze furcsa, ragaszkodó társát, aki olyan, mintha egy középiskolai anime klubból ugrott volna elő.

A győzelmet végül a Scarlet Rot-inflicting Antspur Rapier hozta el, de Let Me Solo Her még ezzel az erős státuszhatással is majdnem elveszítette a harcot – néhány kombinált támadás miatt -, közvetlenül Radahn életerőcsíkjának végénél. „Te jó ég, remegek” – mondta, miután végre legyőzte a rekorderős bosst.

Amikor a chatben megkérdezték tőle, hogy Radahnt vagy Maleniát tartja nehezebbnek, Let Me Solo Her elgondolkodtató választ adott: rámutatott, hogy a Waterfowl Dance könyörtelen brutalitása egy hihetetlen kihívás volt a Souls közösség számára, amit meg kellett tanulni elkerülni. Ezzel szemben Radahn folyamatos, megállás nélküli agressziót képvisel, bár egyetlen támadása sem éri el a Waterfowl Dance terrorját. Let Me Solo Her összességében elégedettnek tűnik, de megjegyezte: idővel beszedett sebzés nélkül is megpróbálja majd legyőzni Radahnt. Na, azt megnézzük!

Ezt se hagyd ki:

6 teljesen új játék, amiért egy fillért se gombol le rólad a Steam

×