Csinos új funkciócsomaggal vált elérhetővé a ChatGPT asztali alkalmazása macOS rendszerre. Ezt minden almás PC tulaja szeretni fogja.

Gábor János

2024.06.29. – Az elmúlt hónap során az OpenAI fokozatosan vezette be első ChatGPT alkalmazását a Mac felhasználóknak, igaz, először csak a Plus előfizetőknek. E héttől azonban a ChatGPT macOS alkalmazás mindenki számára elérhető – kizárólag Apple silicon chippel rendelkező gépeken – írja a 9to5Mac az OpenAI-ra hivatkozva. A cég kiemeli: a macOS alkalmazást úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen integrálódjon minden tevékenységbe a számítógépen, és natívan fusson a Mac-en, egy egyszerű billentyűparancs (Option + Space) segítségével.

Menő új funkciók macOS-en is

A macOS-hez készült ChatGPT alkalmazás lehetővé teszi a chatbot könnyű használatát, fájlok, fotók és képernyőképek üzenetekhez csatolását is, amelyeket az AI felhasználhat a válaszaihoz. Ezenkívül elérhető a Voice Mode funkció is, ami értelemszerűen a ChatGPT-vel való hangalapú interakciót teszi lehetővé. Az OpenAI szerint

a Voice Mode új verziója – ami már nem a GPT-3.5, hanem a GPT-4o új, audio- és videó képességeivel is rendelkezik – szintén elérhető lesz Mac-en.

Mostantól közvetlenül a számítógépről is folytathatsz hangalapú beszélgetéseket a ChatGPT-vel, ha új ötleteket szeretnél megvitatni a tanulás, a munka, vagy a vállalkozásod kapcsán, állásinterjúra készülnél, vagy csak egy érdekesnek talált témát szeretnél megvitatni. Ilyenkor az alkalmazás jobb alsó sarkában lévő fejhallgató ikonra kattintva kezdheted meg a hangalapú beszélgetést. Az alkalmazás macOS-re letölthető az OpenAI weboldaláról. Ingyenesen elérhető, míg a a kibővített képességekkel bíró ChatGPT Plus előfizetői is bejelentkezhetnek és teljes hozzáférést kaphatnak a fiókjukhoz.

Ezt is olvasd el:

Sokan keverik, te ne tedd: ez a különbség az AI és a gépi tanulás között

×