Új frissítést kapott a Windows 11 operációs rendszer, ám nem mindenki boldog azok közül, akik telepítették. Komoly gondokat okozott.

2024.06.28. – A Windows frissítések a Microsoft által kiadott rendszeres javítások és fejlesztések, amiknek célja a számítógépek biztonságának és teljesítményének növelése. Épp ezért kellemetlen, amikor pont ezek a csomagok rántanak be valami balhét a rendszerünkbe. Ezek a frissítések jó eséllyel tartalmazhatnak hibajavításokat, új funkciókat, valamint biztonsági javításokat, amik védelmet nyújtanak a legújabb kiberfenyegetések ellen. A Windows Update szolgáltatás automatikusan ellenőrzi és telepíti ezeket a frissítéseket, hogy a felhasználók rendszere naprakész és biztonságos maradjon. Legalábbis a legtöbb esetben, lehet ezeket a frissítéseket manuálisan is kezelni, de végeredményben jobb, ha magától csinálja ezt a Windows-unk. Az időben történő frissítések fontosak a rendszer stabilitása és megbízhatósága szempontjából, ezért ajánlott rendszeresen ellenőrizni és telepíteni a rendelkezésre álló frissítéseket. Utóbbiakra persze csak akkor van lehetőség, ha az ember hivatalos operációs rendszert használ, így azt sem árt beszerezni.

windows

Na most, hogy tisztáztuk, mennyire fontos tud lenni a Windows kapcsán egy automatikus rendszerfrissítés, beszéljünk kicsit a kivételről. Ahogy szokták mondani, mindig kell egy kivétel, hogy erősítsük a szabályt, szóval most ezt fogom felvázolni. Felbukkant ugyanis egy olyan Windows 11 frissítés, ami nemes egyszerűséggel kinyírja a PC-nket.

Van baj bőven

A KB5039302 nevű csomag elvileg egy rakás újdonságot és fejlesztést hozna az operációs rendszerbe, de akinek nincs szerencséje, annál teljesen használhatatlanná teszi a gépet, mivel az egy, a betöltése közben bekövetkező hiba miatt folyamatosan újraindítja az előbbi folyamatot. – írja a PCFórum. Ezzel gyakorlatilag egy állandóan ismétlődő, végtelen hurokba taszítja a gépet, amit csak az áramtalanítás szakít meg.

„A 2024. június 26-án kiadott frissítések (KB5039302) telepítése után előfordulhat, hogy egyes készülékek nem indulnak el. Az érintett rendszerek többször újraindulhatnak, és a normál használat helyreállításához helyreállítási műveletekre lehet szükség” – írta a problémáról hivatalosan a Microsoft. Maguk a rendszer fejlesztői nem tudják, hogy pontosan mi okozza a hibát, így a hivatalos javítás sem készült még el. A hibás frissítést terjesztését leállították, jelenleg is folyik a munka, hogy orvosolják ezt a kellemetlenséget.

Ezt olvastad már?

Tömeggyilkos szuperhősök – Ezek a Marvel karakterek öltek a legtöbbet

×