Az elmúlt napokban nem igazán jártak jól a magyar felhasználók az Apple Pay rendszerével. A cég végre reagált, hogy mi lesz a levont összegekkel.

2024.06.28. – Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Apple Pay a hét elején nagyon furcsa hibát kezdett el produkálni. Magyar felhasználók tömegei tapasztalták, hogy indokolatlan pénzlevonások jelentek meg, volt olyan, akinek több százezer forint került le a számlásjáról. Az egyes lecsippantott összegek félelmetesen hasonló mintázatot mutattak: egytől egyig olyan egységek, amelyeket éppen futó, vagy korábban futott rendszeres előfizetési díjakra állítottak be az emberek. Csakhogy akadt olyan eset, amikor ezt az összeget 74-szer vonta le az Apple Pay, ezzel 550 ezer forinttól szabadítva meg a pórul járt ügyfelet – írja most már több hazai és külföldi hírportál is. A jelenséget a bankok nem értették, de az látható volt, hogy valami nincs rendben, így egyes bankok le is tiltottak bankkártyákat. A jelenséget persze minden esetben jelezték a bankok az Apple felé, nem is olyan rég pedig megérkezett a válasz.

Mi lesz a pénzzel?

Nos, családon belül is az látható, hogy a probléma nem szűnt meg teljesen, nálunk ma reggel is történt indokolatlan tranzakció. Csütörtöki közleményében a Magyar Bankszövetség (köszi HVG) bejelentette, hogy az érintett tranzakciók kizárólag korábbi vagy jelenleg meglévő előfizetésekhez vagy vásárlásokhoz kapcsolódnak, tehát terminálos vásárlások nem érintettek. A közlemény szerint technikai probléma miatt tévesen terhelésre került összegek visszatérítését az Apple megkezdte.

Többek között a Magyar Nemzeti Bank is megerősítette, hogy az indokolatlanul levont pénzösszegek visszautalását megkezdték. Ugyanígy az OTP, az Erste és a MBH is jelezte, hogy mindenki visszakapja a pénzét, a kérdés persze csak az, hogy mikor. Az Apple tehát már dolgozik a technikai probléma megoldásán, és a véletlenül levont összegek visszatérítésén. A felhasználóktól azt kérik, hogy fokozottan ellenőrizzék a költéseiket, és állítsanak be limiteket. Bővebben az Economx foglalkozott az üggyel.

Ezt láttad már?

Tömeggyilkos szuperhősök – Ezek a Marvel karakterek öltek a legtöbbet

×