Az Ubisoft első embere árulkodott a kiadó terveiről, köztük elsősorban az Assassin’s Creed franchise jövőjéről és új címeiről.

Gábor János

2024.06.28. – A vállalat vezérigazgatója, Yves Guillemot az Ubisoft hírblogján jelentette be, hogy több klasszikus Assassin’s Creed játék remake-je is készülőben van. A cég nyilván szeretne újra meg újra nagyot kaszálni a népszerű Assassin’s Creed franchise-szal, hiszen a régi sikerek újraélesztése mindig jó bevételi forrás. Ez persze nem újdonság, hiszen mostanában minden cég előszeretettel nyúl vissza korábbi címekhez. Guillemot elmondása szerint

az Assassin’s Creed rajongók izgalmas időszak elé néznek,

hiszen a remake-ek lehetőséget adnak a Ubisoft számára arra, hogy régi játékokat modernizáljon. Itt a varázsszó ugye az, hogy modernizálás, ami sok-sok új tartalmat aligha, inkább frissített grafikákat, javított játékmenetet jelent, hogy a régi IP megfeleljenek a közönség mai elvárásainak.

Rendszeresen adna ki AC címeket az Ubisoft

A vezérigazgató kijelentette: a céljuk az, hogy rendszeresen jelenjenek meg AC játékok, de ne mindig ugyanolyan élményt nyújtsanak. Példaként hozta fel az AC: Mirage-t, ami ugyan visszatért a klasszikus Assassin’s Creed gyökerekhez, mégis tudott friss élményt nyújtani.

„Némelyik régi játékunk világa még mindig rendkívül gazdag. Rengeteg változatos élmény várható,

beleértve az AC Hexe-t, amit már bejelentettünk, és ami nagyon más lesz, mint az AC Shadows. Meg fogjuk lepni az embereket, azt hiszem” – mondta Guillemot. A pletykák szerint a Ubisoft már dolgozik is az első Assassin’s Creed játék remake-jén. Emellett feltételezhető, hogy az Assassin’s Creed 2 szintén a felújításra váró játékok között van, hiszen az Ezio-trilógia hatalmas siker volt.

 

Érdekes lesz ugyanakkor látni, hogy az Ubisoft vajon változtat-e valamit a Desmond történetszálon ezekben a remake-ekben. A sztori rengeteg potenciált rejtett, de sokan úgy vélik, hogy útközben fókuszt vesztett, mert a készítők elakadtak és nem igazán tudták, hogyan vigyék tovább a történetszálakat. Reméljük erre a problémára és nem csak a feljavított látványra szánnak időt meg pénzt!

Ezt se hagyd ki:

10 észbontó gamer anime, amiben videojáték a főszereplő

×