Hamarosan érkezik egy új 5v5 shooter, ami játékmenetében ötvözi a CoD-ot, a Valorantot, na meg nagy meglepetésünkre a Yu-Gi-Oh-t is.

2024.06.28. – Az úgynevezett first-person shooterek (FPS – „belső nézetes lövöldözős játékok”) örökzöldnek számítanak a videojáték piacon. Ez az a műfaj, amire mindig is szükség volt, s nagy valószínűséggel mindig is szükség lesz. Feltehetően ezért jelenik meg évről évre legalább 8-10 lövölde, annak a reményében, hogy legalább egy a vízszint felett marad. Mert bizony, ha valaki divatműfajba gyárt játékot, számítania kell arra, hogy nem lesz hosszú életű a projekt. Az olyan ikonok mellett, mint például a Call of Duty (CoD), nehéz labdába rúgni, még úgy is, hogy az elmúlt években már maguk a franchise rajongói sincsenek túlságosan oda a címért.

Ettől függetlenül a név kötelez, s ha a köztudatban már összefolyt az FPS és a CoD, az új játékosok sem egy indie játékhoz fognak nyúlni elsőként, hanem azt keresik fel, aminek a legnagyobb a hírverése. A kis fejlesztőcsapatok munkái ezért tűnhetnek el a radarról, mert lehet, hogy minőségi, amit letettek az asztalra, de ha nem veszi senki, ez végeredményben a kutyát sem fogja érdekelni.

Új kihívó a gáton

Ezért is fontos, hogy a Bad Guitar Studio új 5v5 lövöldéje erősen indítson, s be tudja magát furakodni a legnagyobb FPS-ek közé. Ehhez természetesen jó minőségű és kreatív játékmenetet kell szolgáltatniuk. A NetEase kiadásában megjelenő Fragpunk utóbbinak biztosan eleget tesz, ugyanis vegyíti a shooterek világát a kártyák világával. A Fragpunk-ban öt fős csapatok harcolnak egymás ellen, különféle arénákban. A cél itt is a megszokott, legyőzni az ellenfél csapatot. Ez eddig nem spanyolviasz, az viszont izgalmas, hogy minden játékos használhat speciális képességeket, ám csak akkor, ha „kijátsszák az ezekre felruházó kártyákat”. Az előzetesben például jól látszik, hogy akár hatalmas, rejtekhelynek használható füvezetet is idézhetünk magunk köré, hogy ezzel lepjük meg ellenfeleinket. Ez persze csak egy kártya a sokból, amivel a Fragpunk készül meghódítani az aréna-shooterek világát.

 

Ám nem csak ez az egyetlen olyan eleme a játéknak, ami érdekessé teheti akár a veterán FPS-esek számára is. A Fragpunk-ban dinamikusan változnak a pályák, így akár ugyan azt a mapot 2-3 féle verzióban is játszhatjuk, ezzel állandóan alakítva a stratégiánkat. A kompetitív lövöldék sok esetben azért ódzkodnak ettől a játékelemtől, mert minél kiszámíthatóbb egy környezet, annál könnyebb az utolsó pixeléig memorizálni és tökélyre fejleszteni. A Fragpunk célja is az, hogy ne egy CoD, Counter-Strike, vagy Valorant klón legyen, ám lehetséges, hogy emiatt a játékelem miatt nem lesz túl sikeres kompetitív szcénája a jövőben.

fragpunk

A Fragpunk zárt bétafázisa már útjára indult, viszont sajnos csak Észak-Amerikában. Reménykedjünk abban, hogy sikeres lesz a tesztidőszak és hamarosan Európában is kipróbálhatjuk majd.

Ezt olvastad már?

Tömeggyilkos szuperhősök – Ezek a Marvel karakterek öltek a legtöbbet

×