Letiltással felérő büntetést kapott a szexSMS-botrányba keveredett streamer. Ilyet is ritkán látni, de elég sanszos, hogy megérdemli.

Gábor János

2024.06.28. – Úgy tűnik, nem csitul a botrány Guy ‘Dr Disrespect’ Beahm körül, aki évekkel azután, hogy rejtélyes körülmények között dobta a TikTok, újabb hatalmas csapást szenvedett el:

a YouTube demonetizálta a népszerű streamer csatornáját.

Ez a döntés lényegében azt jelenti, hogy a videojáték-streamekből elég szépen kereső youtuber szögre akaszthatja a karakteréhez igazított parókát és retro napszemüveget, mert a legnagyobb videomegosztótól többé egy fityinget sem kap.

Kép forrása: Hollywood Reporter

A YouTube szóvivője a Kotakunak megerősítette: Beahm nem kereshet pénzt a videóival és a csatornáját kizárták a YouTube Partner Programból, ami éppen a nézettséggel járó kereseti lehetőség előfeltétele. „Felfüggesztettük Dr Disrespect csatornájának monetizációját a tartalomkészítők felelősségére vonatkozó szabályzatunk megsértése miatt” – nyilatkozta, hozzátéve: a felfüggesztés minden olyan csatornára vonatkozik, ami Beahm tulajdonában van, illetve bármely új csatornára is, amit a jövőben hozna létre.

Sötét folt esett Dr Disrespect becsületén

Beahm korábban az egyik legnépszerűbb streamer volt a Twitch platformján, ahol exkluzív, évi 10 millió dolláros szerződéssel is rendelkezett. 2020 júniusában aztán váratlanul kitiltották a platformról, de a Twitch sosem hozta nyilvánosságra a pontos okot, még akkor sem, amikor Beahm beperelte őket a döntés miatt. Évekkel később, éppen a közelmúltban egy volt Twitch alkalmazott kiszivárogtatta, hogy Dr Disrespect az egyik legnagyobb hibát követte el, amit online platformon lehetséges: erotikus üzenetváltásba bonyolódott egy kiskorú lánnyal, akiről a jelek szerint tudta, hogy még nincs 18 éves, mégis találkozni akart vele a TwitchConon. Ennek a botránynak az utóhatása a YouTube lépése, amivel

minden tőlük származó bevételétől (és aligha marad neki más, mert a szponzorok is nyilván eltűnnek) megfosztja a streamert.

A botrányok és a vádak súlyosan beárnyékolják Dr Disrespect karrierjét, és még nem világos, hogyan fogja kezelni a jövőbeni kihívásokat. A rajongók és a közösség biztosan figyelemmel kísérik a további fejleményeket. Te mekkora esélyt adsz neki, hogy innen van vissza?

Ismerd meg a teljes sztorit és a jelenséget:

Ezért bannolták és ezt mondta – Elmagyarázzuk a Dr Disrespect botrányt

×