Tényleg nagyon egyedi élményt kínál, és ajándék, szóval nem érdemes kihagyni ezt a nyílt világú látványorgiát – még ha nem is túl mély a sztori.

Gábor János

2024.06.28. – Megint ajándék hullik az öledbe az Epic Games jóvoltából, és erről az indie játékról – ami a nyári ráérős tempóhoz kiválóan fog asszisztálni – annak ellenére is kár lenne lecsúszni, hogy azért nem tökéletes. Az összes érv ellene viszont annyi, hogy egy idő után repetitív lehet. Az pedig, hogy nincs agyonbonyolított sztorija, talán még jól is esik a hőségben letompult agynak.

The Falconeer

A játékosok egy vadászsólyom bőrébe bújnak, hogy fenséges ragadozómadár módjára a levegő uraivá váljanak, varázslatos lényekkel csapjanak össze, miközben felfedezik az óriás tengeri szörnyekkel teli, titokzatos szigeteket. A játék legfőbb vonzereje a lélegzetelállító látványvilág. A kézzel festett tengerpartok, a buja erdők és a felhőkbe burkolódzó hegyek lenyűgözőek, és a játékmenet során szabadon bejárhatóak. A légi harcok pörgősek és izgalmasak, a játékosok számos fegyver és varázslat közül választhatnak, hogy legyőzzék ellenségeiket.

Oké, de mit tud ez az indie játék?

Igaz, hogy a The Falconeer története nem túl mély, de a legtöbben elismerik, hogy a rejtélyes hangulata és a szereplők közötti konfliktusok izgalmassá teszik. A játékmenet során a játékosok küldetéseket teljesítenek, felfedezik a világot, és új felszereléseket szereznek. Idővel ismétlődővé válhat, de a lenyűgöző látvány és a lendületes harc kárpótol érte. Az alapjáraton 5520 forintos indie játék az Epic Games jóvoltából július 4-e 17 órától egy teljes héten át lesz ingyen letölthető és örökre megtartható.

Ezt is olvasd el:

6 teljesen új játék, amiért egy fillért se gombol le rólad a Steam

×