Új funkcióval bővül a Steam, méghozzá olyannal, ami segít rögzíteni hosszabb játékmeneteket, vagy kivágni klipeket. A Game Recording bétája már elérhető.

2024.06.27. – Anno nem volt egyszerű tartalomgyártóként pénzt keresni. Mivel rettenetesen kevés erőforrás állt rendelkezésre, így csak nagyon kevesen engedhették meg maguknak azt, hogy stream setupot építsenek maguknak. Kellett jó minőségű kamera, mikrofon, rendelkezni kellett minden fontosabb szoftverrel, na meg egy olyan géppel, ami elbírta a tartalomgyártást a játékok futtatása mellett. Mindez ráadásul csak a jéghegy csúcsa volt, emellé kellett egy olyan személyiség, ami képes volt rajongótábort kialakítani, s szórakoztatni a nézőket. S míg az utolsó kritérium mindig kapuőrként funkcionál a streamer karrier küszöbén, a technikai feltételek sokat lazultak. Vegyük csak példának okáért a PlayStationt. Ma már a Sony masinájáról natívan streamelhetünk ahova csak szeretnénk, ehhez nem kell más csupán csak egy PS, na meg egy jó minőségű internet. Ha nem akarunk élőzni, akkor pedig maximális felbontáson és minőségen képes a konzol játékmenetet rögzíteni. Hasonló helyzetet szeretne most teremteni a Steam a PC-s játékosoknak.

Megérkezett a Game Recording

Az új Steam Game Recording funkció természetesen nem csak azoknak készült, akik karriert szeretnének csinálni a videojátékozásból. Sokan szeretnek kisfilmeket gyártani videojáték klipek felhasználásával, vagy csak megörökíteni az utókornak a legemlékezetesebb játékos pillanatokat. Biztos sokan dőltek már úgy hátra a székükben egy nehezebb boss fight után, hogy közben azt kívánták, bár felvették volna a csatát, hogy időről időre fel tudják eleveníteni azt az eufóriát, amit éppen éreznek. Nos, a Steam Game Recording pont ebben segít, ráadásul a Valve beleépítette a Steam Overlaybe, így még csak nagyon kutatni sem kell majd.

steam

Az új funkciónak köszönhetően maximum 120 perces MP4 fájlokat készíthetünk, akár már attól a pillanattól, hogy elindítunk egy játékot. Ezt természetesen a Game Recording beállításai között kezelhetjük, a felvétel tehát lehet manuális, vagy automatikus. Klipeket készíteni is könnyű lesz, a program ugyanis kijelöli a fontosabb mérföldköveket, mint a fenti képen látható Dota 2 meccs esetén. Ha tudjuk, mit és mikor kell keresni, máris lementhető az emlékezetes mozzanat.

Jelenleg béta fázisban áll a funkció, ami ha érdekel titeket, a Steam kliens Beta Participation menüpontja alatt érhető el. (Settings -> Interface -> Beta Participation) Azt nem tudni, hogy mikor érkezik az éles megjelenés, de ha tippelnünk kellene, ha sikeres a próbaidőszak, nem sokkal utána, még idén megérkezhet.

Ezt olvastad már?

Tömegesen vont le pénzt az Apple Pay a magyaroktól – Mi történik?!

×