Egy újonnan felfedezett Microsoft szabadalom közelebbi betekintést engedett a már törölt Xbox Keystone streaming konzolba.

2024.06.27. – A Microsoft még 2021-ben jelentette be, hogy egy dedikált streaming eszközön dolgozik, kifejezetten az Xbox Game Pass előfizetők számára. Erről később kiderült, hogy a Keystone kódnevet kapta, és egy olyan streaming-doboz lett volna, amit a normál Xbox árának töredékéért vehettünk volna meg. Segítségével a játékok nem a konzolon futottak volna, hanem felhő-alapú rendszerrel tudtuk volna streamelni őket. Most egy frissen felfedezett szabadalom leplezheti le, hogyan nézett volna ki.

Xbox Keystone

Ahogy arról a WindowsCentral is beszámolt, a Microsoft azóta elvetette a Keystone terveket, mivel nem tudta eléggé lecsökkenteni az árát, hogy a játékosoknak megérje. Phil Spencer szerint az eszközt 99 vagy 129 dollárért kellett volna árulni, de ezt az árat nem tudták elérni. Ez azt jelenti, hogy sosem láthattuk, hogyan nézett volna ki az Xbox Keystone. Phil még 2023-ban tett ki egy videót, ahol a háttérben, a polcon látszódott a konzol, de ennél közelebbi képet nem kaptunk róla. Mostanáig.

Szabadalom

A Windows Central felfedezett egy szabadalmat, aminek hála végre közelebbről is megnézhetjük a Microsoft konzolt. Először is a szabadalomból kiderül, hogy a konzol négyzet formát öltött, aminek a tetején egy kör alakú forma kapott helyet, hasonlóan az Xbox Series S fekete, kör alakú szellőzőnyílásához. A doboz előlapjára az Xbox bekapcsológomb, valamint egy USB-A port került. Hátul további három port volt; HDMI, Ethernet és tápcsatlakozó. A konzol jobb oldalán talán egy Xbox kontroller-párosító gomb volt, az alján pedig az Xbox Series X-hez hasonlóan egy kör alakú „Hello from Seattle” lemez, amin a konzol ült.

Ezt a szabadalmat nem mellesleg 2022 júniusában nyújtották be, nagyjából akkor, amikor a Keystone első részletei napvilágot láttak. Sajnos a Keystone ebben a formában valószínűleg soha nem fog napvilágot látni, de legalább most már tudjuk, hogyan nézett volna ki. Sajnos az nem derült ki, hogy milyen hardver hajtotta volna, és valószínűleg soha nem is fogjuk tudni.

Ezt láttad?

Íme 4 igazán hasznos Windows segédprogram, amit kevesen ismernek

×