A Grand Theft Auto-franchise egy igazi pénznyomda, mégsem tehette rá a kezét Hollywood. Most Dan Houser, a Rockstar társalapítója beszélt az okokról.

2024.06.27. – Teljesen mindegy, hogy mennyi idő telt el a legutolsó releváns Grand Theft Auto cím megjelenése óta (majd’ 11 év) a Rockstar Games gengszterszimulátora mind a mai napig tűzben tartja a játékosokat. Az Online-nak köszönhetően ez a hatalmas hiátus nem érződik akkorának, mint ami, plusz az is sokat segített a helyzeten, hogy idő közben már csak mikrókra és hűtőkre nem jelent meg a GTA V.

S ugyan még nagyon messze van a hatodik epizód megjelenése, szerencsére már hivatalosan bejelentette az érkezését a Rockstar, a trailer pillanatok alatt az egyik legnézettebb videója lett az internetnek. Azóta ismét kicsit elcsöndesedett minden a GTA háza tája körül, ám vitathatatlan, hogy még így is az egyik legtrendibb témája az évnek a folytatás. Grand Theft Auto VI hype ide, vagy oda, szerencsére bőven van mit játszani a sorozatból. A legtöbben talán a számozott ötödiket játsszák az Online módnak köszönhetően, de a nosztalgiázni vágyóknak ott a The Trilogy csomag is, ami már szinte minden platformon elérhető és a III., a Vice City, na meg a San Andreas játékokat tartalmazza.

Fontos az örökség

Ismerve Hollywoodot, ha adva van egy olyan sikeres fanchise, ami még úgy is az egyik legjátszottabbnak számít a piacon, hogy 11 éve nem jelent meg új epizódja, akkor miért nem csináltak még belőle mozifilmet? Dan Houser, a Rockstar társalapítója nemrégiben arról beszélt, hogy sokszor előkerült már ez a téma házon belül, s csak azért nem valósult meg, mert nem tartották pénzügyileg kifizetődőnek.

grand theft auto

Amikor először szó esett arról, hogy készülhetne egy Grand Theft Auto mozi, a világ még nem volt készen a videojáték-adaptációkra. Houser azt mondta, a játékadaptációk megítélése akkoriban még szörnyű volt, így nem szerették volna vágni a fát saját maguk alatt. S míg ma már ennél jóval jobb a helyzet, most már ott tart a Rockstar és a Take-Two, hogy nem szeretnék más kreatív csapat kezébe adni az IP-t. Ha valaha is készülni fog Grand Theft Auto film, akkor azt maguknak akarják finanszírozni.

Jelenleg pedig bőven van mire fókuszálniuk, hiszen legkorábban jövőre befuthat a GTA VI, amire már az egész világ vár.

Ezt olvastad már?

Tömegesen vont le pénzt az Apple Pay a magyaroktól – Mi történik?!

×