A Logitech az elmúlt időszakban tökélyre fejlesztette a vezeték nélküli technológiáját. Ezúttal egy új billentyűzetben debütált a LightSpeed.

2024.06.27. – Manapság nincs nehéz dolga annak, aki új billentyűzetet akar választani. Legyen szó mindössze három gombot felvonultató billentyűzetről vagy épp 100%-os kiosztásról, bőséges választék áll a vásárlók rendelkezésre. A három legnépszerűbb billentyűzet-méret továbbra is a 60%, a TKL és a 100%-os lehet. A játékosok számára a numpad inkább teher, mintsem hasznos adalék, ám irodai munkánál sokszor elengedhetetlen lehet. Aztán a méret kiválasztása után lehet dönteni a nekünk tetsző, mecahnikus kapcsolókról vagy az olyan extrákról, mint a vezeték nélküli kapcsolat. Nem titok, hogy ebben a Logitech élen jár.

Az első, valóban kompetitív játékra is alkalmas egér a Logitech G Pro Wireless volt. Az ebben debütáló LightSpeed technológia utat nyitott aztán a fejhallgatóknak és a billentyűzeteknek is. Bemeneti késéstől mentes, vezetékes kapcsolattal gyakorlatilag megegyező válaszidejű Wireless kapcsolatot biztosít az adott periféria és a számítógép között. A Logitech több billentyűzetét is felruházta már ezzel a képességgel, június második felében azonban egy igazán különleges darab érkezett a piacra.

Igazán vékony billentyűzettel jelentkezett a Logitech

Logitech G515

Logitech G515

A Logitech G515 már első ránézésre is egy igazán különleges billentyűzet. Low-profile, azaz igencsak vékony, alacsony profilú kapcsolók és kupakok kerültek a perifériára. Az alacsony profil nem csak letisztultabb, esztétikusabb megjelenést biztosít, de a gépelés gyorsaságában is sokat segíthet. A TKL kialakítással operáló billentyűzet mindössze 22 milliméter magas, mely igencsak szokatlan a gamer kategórián belül. Ez bizony a mini SD kártyák magasságával vetekszik, a „sima” SD kártyák magasságához képest pedig jóval vékonyabb. Itt azonban még nem áll meg az újdonságok sora:

  • A billentyűzet a fentebb is említett, LightSpeed vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, de ha kell, akkor Bluetooth kapcsolattal is tud csatlakozni laptophoz, tablethez vagy PC-hez. Hardcore játékhoz azonban a LightSpeed ajánlott.
  • Közel 880 grammos súllyal operál.
  • A kötelező RGB világítás sem maradhat el.
  • Akár 36 óráig is bírja egyetlen feltöltéssel.
  • Linear és Tacticle kapcsolókkal is választható, ám ezek nem cserélhetőek.
  • Fekete és fehér változatban is elérhető.

A Logitech oldalán jelenleg 67 ezer forintos árcédulát olvashatunk le. A Low-Profile kialakítás és a vezeték nélküli kapcsolat dobja meg igazán az árát, ám ennyiért valóban egy több szinten is különleges billentyűzetet kapunk.

Ezt olvastad már?

Tömeggyilkos szuperhősök – Ezek a Marvel karakterek öltek a legtöbbet

×