A Dead Rising egy zombis akció-kalandjáték, amit a Capcom fejlesztett és adott ki még 2006-ban. Most, 18 évvel később, érkezik a Deluxe Remaster.

2024.06.27. – A Dead Rising egy zombis akció-kalandjáték, amit a Capcom fejlesztett és adott ki még 2006-ban. A cím eredetileg csak Xbox 360 konzolokon volt játszható, csak később vándorolt át más platformokra. A játék gyorsan kultikus státuszt ért el, köszönhetően egyedi játékmenetének, kreatív fegyverrendszerének és a slágernek számító zombiapokalipszis-témájának.

A Dead Rising története Willamette-ben, Colorado egy kitalált városában játszódik, ahol a játék főszereplője, Frank West, egy oknyomozó fotóriporter, egy titokzatos zombijárvány nyomába ered. Frank egy hatalmas bevásárlóközpontba érkezik, ami persze az apokalipszis kellős közepén található. Főhősünk célja, hogy három nap alatt felderítse a járvány eredetét, miközben túlél és segít más túlélőknek.

dead risingA Capcom sikercíme kiemelkedett korának játékai közül a sandbox-jellegű játékmenetével, ami nagyfokú szabadságot biztosított a játékosoknak. Frank szinte bármit fegyverként használhatott, amit a bevásárlóközpontban talált, a hétköznapi tárgyaktól kezdve, mint például a golfütő, egészen az extravagánsabb eszközökig, mint a láncfűrész, vagy a megjavított gyerekjátékok. Az időmenedzsment szintén kulcsfontosságú szerepet játszik: a játékosoknak folyamatosan figyelniük kell az idő múlását, mivel a történet három nap alatt játszódik le, így számos mellékküldetés csak bizonyos időablakokban volt elérhető. Ez utóbbi funkció miatt érte némi negatív kritika a játékot, de ettől függetlenül összességében pozitív fogadtatást kapott mind a kritikusoktól, mind pedig a játékosoktól. A sikernek köszönhetően a Dead Rising több folytatást is kapott, köztük a Dead Rising 2, Dead Rising 3 és Dead Rising 4-et, amik tovább görgették a kaotikus sztorit, na meg ahol lehetett felturbózták és feljavították az első epizód játékmenetét.

Jön a legújabb Remaster

 

Épp ezért is olyan érdekes a Capcom napokban tett bejelentése: hivatalosan is készül a Dead Rising Deluxe Remaster. Maga a játék sosem számított csúnyának, így nem kell hatalmas munkákat végeznie a fejlesztőknek ezen a téren, így jó eséllyel jut némi fókusz a játékmenet feljavítására is. Legalábbis én ebben bízom, hiszen apró odafigyeléssel az egyik legtökéletesebb zombis játék lehetne az első felvonás. A Capcom készített egy kedvcsinálót is a projekthez, amiben jól látható, hogy egy halom 3D modellt sikerült a cégnek feljavítania, korszerűsítenie.

Az egyenesen újgenerációs platformokra készülő Deluxe Remaster ugyan megjelenési dátumot még nem kapott, ám a kedvcsinálóból kiderül, hogy még idén szeretné piacra dobni a Capcom.

Ezt olvastad már?

Tömegesen vont le pénzt az Apple Pay a magyaroktól – Mi történik?!

×