Nem csak a következő Superman filmben találkozhatunk a karakterrel, hanem az HBO új, Max számára készített sorozatában is, amit ismert zsenik készítenek.

Gábor János

2024.06.26. – Az HBO hivatalosan is berendelte a „Lanterns” (Lámpások) című produkciót, az első élőszereplős sorozatot, amit kifejezetten a DC Studios számára készítettek a társelnökök, James Gunn és Peter Safran irányítása alatt. Nyolc epizódra kaptak közvetlen megbízást – tudta meg a Variety, hozzátéve: a showrunner, egyben vezető producer az a Chris Mundy lesz, aki korábban az Ozark és a True Detective: Night Country kisfőnöke volt. Ha ennyi nem lenne elég a nagy nevekből: executive producerként és társszerzőként csatlakozott a projekthez Damon Lindelof (Watchmen) és Tom King (Supergirl), akik együttműködnek Mundyval a Lanterns írásában, ami egyértelműen a DC Zöld Lámpás képregényein alapul.

Róluk szól majd a DC új sorozata

A sorozat Hal Jordant és John Stewartot, a Zöld Lámpás Alakulat két tagját követi, akik egy intergalaktikus csapat részeként az univerzum egy adott része felett őrködnek. A hivatalos leírás szerint Stewart, az új tag és a Lámpás legenda Jordan

„két intergalaktikus rendőr, akik egy sötét, földi rejtélybe keverednek, miközben egy gyilkosság után nyomoznak az amerikai vidéken”.

Jordan, aki a képregényekben tesztpilóta, először Ryan Reynolds alakításában jelent meg a 2011-es, finoman szólva sem agyondicsért „Green Lantern” című filmben, amit maga Reynolds is gyűlöl. Ugyanúgy nem lehet tudni, hogy a sorozatban ki fogja játszani, mint ahogyan Strewart karakterét sem, aki egyébként egy veterán figura, egyben a DC egyik első fekete szuperhőse. A Variety megemlíti, hogy Nathan Fillion ugyancsak benne lehet a sorozatban, mint Guy Gardner, a Zöld Lámpás rend egyik tagja, mivel a geek sztár James Gunn 2025-ös Superman című filmjében ugyanezt a karaktert fogja alakítani.

Gunn és Safran először 2023 januárjában beszéltek a Zöld Lámpás sorozat elkészítéséről, és „egy hatalmas HBO-minőségű eseménynek” nevezték, ami „nagyon hasonlít a True Detective-re”. Tervezett megjelenési dátum még nem ismert.

Ezt is olvasd el:

10 észbontó gamer anime, amiben videojáték a főszereplő

×