A sötét fantasy játék adaptációjáról maga a From Software elnöke, egyben az Elden Ring rendezője, Hidetaka Miyazaki beszélt.

Gábor János

2024.06.26. – Az Elden Ring lehetséges filmadaptációjáról a From Software elnökét, egyben a játék rendezőjét kérdezte a The Guardian. Hidetaka Miyazaki sok rajongó számára reményt keltő nyilatkozatot tett azzal, hogy eszében sincs kizárni egy, a játék univerzumában játszódó mozi lehetőségét. A realitás talaján maradva hozzátette: bár ő és a csapata nem rendelkezik megfelelő tudással és képességgel ahhoz, hogy egy másik médiumban alkosson,

mindenképpen nyitott rá, hogy a From Software egy erős külső partnerrel – ami alatt egy megbízható filmstúdiót kell érteni – belevágjon a projektbe.

Nagyot szakíthatna az Elden Ring film is

Az Elden Ring napjaink egyik leglenyűgözőbb fantasy RPG-je, ami egy George R. R. Martinnal közösen megalkotott világban, a The Lands Between-ben játszódik. A játékosok a Tarnished nevű karakterek bőrébe bújhatnak, akiknek az őseit anno száműzték ebből a világból. De aztán megkapják az esélyt, hogy visszatérjenek és meghódítsák elvesztett földjeiket. A játék hatalmas sikert aratott: a From Software bejelentette, hogy a 2022 februári megjelenése óta több mint 25 millió példányban kelt el. Ez a hatalmas szám is jól mutatja, milyen mély benyomást tett a gamerekre a sötét, misztikus világ és a kihívásokkal teli játékmenet. Miyazaki most egyértelművé tette:

„nem látok okot arra, hogy tagadjuk az Elden Ring másfajta értelmezésének vagy adaptációjának lehetőségét, például egy film formájában”.

A játék világa folyamatosan bővül és fejlődik. A legújabb bővítmény, a Shadow of the Erdtree múlt pénteken jelent meg, új kihívásokkal és történetekkel bővítve a játékot. Bár Miyazaki nemrégiben kizárta további bővítmények készítését, a folytatás, vagyis egy Elden Ring 2 projekt nagyon is érdekelné.

Ezt is olvasd el:

Űr tátong utánuk: 8 PlayStation játék, amit simán kinyírt a Sony

×