A Microsoft a június eleji Windows 11 bétákban már élesített egy extra védelmet. Úgy tűnik, hogy már a leírásokat is eltávolítják.

2024.06.26. – A Windows 10 megjelenése óta a Microsoft előnyben részesíti az online fiókok használatát. A Windows 10 telepítőjében még viszonylag egyszerű volt ezt kijátszani, ám a Windows 11 esetében már sokat bonyolított a procedúrán. Az első telepítőkben még egy kamu email fiókkal el lehet intézni a dolgot, ám 2024-ben már ezt az utat is befoltozta a Microsoft. Bizonyos alkalmazásokkal, például a Rufus-szal még mindig kikerülhető az online fiók, ám ki tudja, hogy meddig lesz életképes az az út.

A cég több szempontból is jobban jár a Microsoft-fiókok használatával. Egyrészt valós, aktív felhasználóként könyvelhet el gyakorlatilag minden Windows felhasználót. Másrészt pedig így a saját szolgáltatásait, előfizetéseit is jóval könnyebben reklámozhatja a rendszeren belül. Egy kattintásra és egy fizetésre van a felhasználó az Office 365 vagy épp az Xbox Games Pass szolgáltatásoktól, de akkor sem kell messzire szaladnia, ha a OneDrive tárhelyén bővítene egy kicsit. Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft még jobban szigoríthat a Windows 11 telepítőjén

A Microsoft a hivatalos Windows 11 weboldalt is megnyirbálta

Nincs több offline Microsoft fiók? Windows

Nincs több offline Microsoft fiók?

A Microsoft – Windows 11 weboldalon egészen június végéig megtalálható volt az az információ, hogy milyen módon lehet kikényszeríteni az offline, azaz a helyi fiók használatát. Az angol változatból ez június 25-én teljesen eltűnt, a jóval lassabban frissülő magyar aloldalon azonban még június 26-án is megtalálhatjuk ennek nyomait. Nagy eséllyel hamarosan a hazai változatból is kikerülhetnek majd ezek a lépések.

Június elején a Windows béta telepítőit már felkészítette erre a változtatásra a cég. Az online fiók kötelező használatát eddig több módon is ki lehetett játszani, sok esetben elég volt egy „[email protected]”-hoz hasonlító formátumot beírni a mezőbe, hogy mégiscsak létrejöhessen az az offline fiók. A legfrissebb, júniusi telepítő azonban nemes egyszerűséggel visszadobja a felhasználókat a bejelentkezési felületre. Úgy tűnik, hogy az aloldalakkal kapcsolatos változások tovább erősítik azt a tényt, hogy a Microsoft 2024 nyarán teljes mértékben ellehetetlenítheti az offline, helyi fiókok használatát. 

Forrás: PCFórum

Ezt olvastad már?

6 teljesen új játék, amiért egy fillért se gombol le rólad a Steam

×