Egyszer minden jónak vége szakad – szokták mondani, s most ezt érezhetik a Forza-rajongók is. A Horizon 4 idén végleg lekerül az online áruházak kínálatáról.

2024.06.26. – A Forza-sorozat a világ egyik legismertebb (most már) nyílt világú autóversenyzős mókája. A Forza Horizon 4-et a Playground Games fejlesztette, s a Microsoft Studios adta ki 2018-ban Xbox One-ra és PC-re. A játék az Egyesült Királyság gyönyörű tájain játszódik, egyedülálló funkciója az évszakok dinamikus változása volt, ez tette igazán különlegessé. A játék világa négy évszakban változik: tavasz, nyár, ősz és tél, mindegyik különböző vezetési feltételeket és kihívásokat kínál a versenyzés szerelmeseinek. Az évszakok váltakozása heti rendszerességgel történik, így mindig új élményt nyújt a játékosok számára.

A Horizon 4-ben több mint 450 autó közül választhatunk, amelyek a világ legkülönfélébb autógyártóitól származnak. A járművek testreszabása részletes, lehetőséget adva mindenkinek a festések, matricák és tuning beállítások változtatására. A játékosok csatlakozhatnak egymáshoz a Horizon Life online módban, ahol közösen vehetnek részt versenyeken, kihívásokban és különleges eseményeken. Az online funkciók közé tartozik a közös, megosztott világ, ahol más játékosokkal találkozhatunk és versenyezhetünk valós időben.

Búcsúzik a legenda

A Forza Horizon 4 pozitív fogadtatásban részesült a kritikusok és a játékosok körében egyaránt. Külön ki szokták emelni a nyílt világ részletességét, az évszakok dinamikáját, s ennek hatásait a játékmenetre, valamint a járművek sokszínűségét és az online funkciókat. A játék több díjat is elnyert, a versenyjátékok között az egyik legjobbnak tartják mind a mai napig.

forza

Ami viszont szomorú, hogy a Microsoft hamarosan lekapja a játékot a digitális polcokról. Még idén, egészen pontosan december 15-én, a Forza Horizon 4 lekerül az összes online játékáruház kínálatáról. Ennek apropójából a játék most hihetetlenül kedvező áron szerezhető be Steamen, a Valve webshopjában jelenleg éles egy 80%-os akció a közkedvelt versenyjátékhoz. Ennél jobb lehetőség talán nem is lesz arra, hogy valaki egy ilyen legendás címmel bővítse a könyvtárát. Ha pedig Xbox platformokra kellene a Horizon 4, nem kell csüggedni, augusztusban érkezik egy új Xbox Store Sale, aminek a keretein belül szinte biztos, hogy kedvező árcédulát fog kapni a Forza Horizon 4.

A játék természetesen attól függetlenül még játszható lesz, hogy digitálisan nem lesz megvásárolható december 15-től.

Ezt olvastad már?

20 ezer forint alatt vihető most ez a remek gamer fejhallgató

×