Egy ismert iparági elemző szerint a Microsoft next gen Xbox konzolja várhatóan teljesen digitális lesz, a PlayStation és a Nintendo egyelőre kimarad ebből.

2024.06.26. – Az biztos, hogy a Microsoft már nagyon készül a következő generációs Xbox konzol kiadására, azon azonban igen sokat gondolkozhatnak, hogy milyen legyen. Bár egyelőre hivatalos információk nem jelentek meg a cég terveivel kapcsolatban, egy ismert iparági elemző nemrég érdekes kijelentéseket tett. Mat Piscatella szerint az új konzol teljesen digitális lesz, mivel

a Microsoft teljesen lemond a játékok dobozos, fizikai kiadásáról.

Nem meglepő

Ez persze nem túl nagy meglepetés, azok után, hogy az év elején a Microsoft hatalmas leépítéseket hajtott végre a gaming részlegen belül (is), a figyelmüket pedig teljesen a digitális játékkiadás felé fordították. Valahol ennek a része az is, hogy egy-egy Xbox exkluzív játék más platformokon is megjelent. Mat Piscatella szerint az Xbox játékosoknak inkább előbb, mint utóbb arra kell számítaniuk, hogy nem igazán lesznek fizikai játékok a polcokon. (Szerintem amúgy doboz lesz, de csak digitális formában felhasználható kódot tartalmaz majd.)

Piscatella arra számít, hogy a Sony és a Nintendo is hasonlóan dönt majd, de nem rögtön a következő generációnál. Az elemző szerint a PlayStationnek a PlayStation 7-tel teljesen digitálisra kell váltania (tehát fizikai PlayStation 6 játékokra még számíthatunk), míg a Nintendo még két generációnyi fizikai játékiadást tervezhet. Utóbbi azért is valószínű, mert egyes régiókban, különösen Japánban még mindig nagyon jellemző és kelendő a fizikai játékgyűjtés.

„Az embereknek valószínűleg inkább előbb, mint utóbb hozzá kell szokniuk a fizikai Xbox játékok eltűnéséhez, mindenhol. Ez már megtörtént más piacon, például Brazíliában nincsenek Xbox játékok a boltokban. A Nintendo és a PlayStation azonban még mindig árulja őket” – mondta az X-en.

A Borítókép illusztráció

Ezt láttad?

6 teljesen új játék, amiért egy fillért se gombol le rólad a Steam

×