A The Crew egy stílusos, nyílt világú, online autóversenyzős móka volt, ám idén lelőtték a szervereit. A közösség most megoldást keres erre a problémára.

2024.06.25. – A The Crew egy nyílt világú autóversenyzős játék, amit az Ivory Tower fejlesztett és a Ubisoft adott ki. A játék 2014 decemberében jelent meg PlayStation 4, Xbox One, PC és Xbox 360 platformokra. Hatalmas, részletesen kidolgozott nyílt világot kínált, amely az Egyesült Államok kicsinyített mását ábrázolta, lehetőséget adva a játékosoknak, hogy egyedül, vagy barátaikkal versenyezzenek, közben pedig felfedezzék az USA-t. A hatalmas világban nagyvárosokat, vidéki területeket, hegyvidékeket és sivatagokat is bejárhatunk autóinkkal. Természetesen nem csak úgy kocsikázhatunk, a világ telis tele van versenyekkel, kihívásokkal, közösségi funkciókkal. Egészen pontosan csak volt, ugyanis később megjelent a The Crew 2, ami ugyan tovább fejlesztette a játékélményt, az első rész „pusztulásához” vezetett. A tavalyi évben a Ubisoft bejelentette, hogy 2024-ben leállítja a The Crew szervereit, így az első rész szerelmesei számára március 31-én végleg befejeződött a versenyzés.

crew

Vagyis hivatalos úton ez a diagnózis, ám szerencsére a világ telis tele van kreatív és tehetséges rajongóval. A The Crew egy tökéletes példája annak, hogy miért problémásak a kizárólag online térben játszható játékok. Teljesen mindegy, hogy hány órát, vagy mennyi pénzt öl bele egy játékos, maga a játék sosem lesz az övé. A The Crew esetén ráadásul még meg is kellett vásárolni a játékot, vagyis ha úgy vesszük, egészen eddig csak kölcsönözték az emberek a játékélményt. Offline mód hiányában a The Crew szervereinek leállásával megszűnt létezni a játék, már senki sem veheti csak úgy le a polcról a lemezt, ha megjönne a kedve nosztalgiázni.

Még van remény!

Erre lesz jó a „whammy4” nevű youtuber által bemutatott szerver emulátor. A videós a szerverleállások után mutatta be a mod programot, ami lényegében feléleszti a The Crew szerverét és ismét játszhatóvá teszi a játékot. A videó alapján jól fut az emulátor, legalábbis nem okozott gondot a tartalomgyártónak elautózni Detroitból Black Hills-ig.

 

A megoldás tehát már készül, de a nagyérdemű számára még nem tették elérhetővé, s sajnos még megjelenési dátumot sem kaptunk.

Ezt olvastad már?

Nálunk is ingyenessé válhat a Netflix – itt a magyarázat, hogy miért

×