Jól indul a vakáció: 20-30 ezer forintot is spórolhatsz a Steam kézikonzoljának két konfigurációján, csak időben le kell csapni rájuk.

Gábor János

2024.06.25. – A Valve népszerű hordozható konzolja, a Steam Deck akciós áron érhető el, már a közelgő Steam Nyári Vásár előtt. Most kevesebbért juthatsz hozzá ehhez az erős eszközhöz, mint egy Switch OLED konzolhoz –

nagyjából annyiért, mint egy standard Switch-hez.

A Steam Deck a 2022-es megjelenése óta hatalmas siker, és új korszakot nyitott a hordozható PC-k világában, amit más cégek is igyekeznek meglovagolni. Bár a drágább eszközök, mint amilyen a ROG Ally, szintén népszerűek lettek, a konzolja a könnyű, masszív kialakításával és egyszerűen használható operációs rendszerével továbbra is vezető szerepet tölt be ebben a növekvő piaci szegmensben. Most ráadásul 15 százalékkal olcsóbban szerezheted be.

Ennyivel és eddig olcsóbb a Steam Deck

Az iskolai vakáció nyitónapján a Valve bejelentette, hogy az eredeti Steam Deck két, kivezetésre váró modellje néhány hétig jelentősen olcsóbban bezsákolható. A leárazás a 64 és 512 GB-s LCD modellekre vonatkozik: előbbi 369 helyett 313,65 euró (kb. 124 ezer forint), utóbbi pedig 469 helyett 398,65 euró (158 ezer forint). Ezeket az összegeket – szándékosan, nem szándékosan – mintha a Switch-hez igazították volna, hiszen a Nintendo a standard és az OLED konzoljait adja nagyjából ugyanennyiért.

Fontos megjegyezni, hogy bár a Valve-től lehet felújított eszközöket is vásárolni, a most leárazott két típusból vadonatújakat kapsz (3-5 munkanapon belül), de csak a készlet erejéig, szóval nem árt sietni, mert ennyiért nem biztos, hogy nem ürülnek ki idő előtt a raktárak. Apropó, idő: az akció magyar idő szerint július 11-e 19 óráig tart – éppen addig, mint a június 27-én induló Steam Nyári Vásár, amelyen rengeteg játék nagyvonalú leárazása várható.

Ezt is olvasd el:

Ha akarsz egy jót röhögni: őskori Nintendo reklámok kerültek elő

×