Valaki teljesen átalakította az eredeti Xbox konzolt, most pedig képes Game Pass és Steam játékokat futtatni. Hogy tetszik?

2024.06.25. – A gamerek kreativitásban nem ismernek határokat. Egy PC-modder nemrég fogott egy eredeti Xbox konzolt, szétszedte, és belül szépen átalakította. Most egy izmos, teljes értékű PC lapul a műanyag burkolat alatt, ami képes futtatni a Game Pass és Steam játékokat.

Xbox átalakítás

Bár ma már nem olyan sokan szeretik az eredeti Xbox konzolt, kétségtelen, hogy az Xbox 360 és az Xbox One több rajongót szerzett magának. Azonban ez volt az első, amikor egy konzol saját, beépített merevlemezzel rendelkezett, ráadásul a megjelenése a Halo és más nagy játékfranchise-ok elindulását jelentette. Bár a Microsoft azóta másfelé fordította figyelmét, a rajongók életben tartják a régi konzol emlékét. Most egy modder az eredeti Xboxot modern gaming PC-vé alakította.

A Subject-Historian-70 névre hallgató modder ráadásul nemrég az egész folyamatot megosztotta a Redditen, szépen képekre bontva. A lenyűgöző benne, hogy a külső formavilág teljesen megmaradt, csupán a tetejére került rácsos szellőzőkről és az USB portokról lehet megmondani, hogy történt valami.

Tartalom

A modder szerint az Xbox gaming PC most úgy fut, mint egy álom, miközben igen csöndes, és a legtöbb játékot High/Ultra vagy Medium/High beállításokon képes futtatni. A moddolt Xboxot egy Nvidia RTX A2000 GPU hajtja, ami hasonló képességekkel rendelkezik, mint az RTX 3050. A szokatlannak tűnő videokártyát ugyanazzal a GA106 GPU-val építik, ami az RTX 3050 és RTX 3060 meghajtását is biztosítja, és a ray tracing támogatás mellett az Nvidia saját DLSS technológiáját is tartalmazza. Ráadásul elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a moddolt Xbox-ban. A további hardverek között megtalálható az AMD Ryen 5 3600 CPU, a 2TB SSD és az ASRock AB350 alaplap.

Bár egyértelmű, hogy ez a konzol modern PC-s játékokra alkalmas, közben megőrizte az eredeti Xbox külsejének eszenciáját. Neked hogy tetszik? Elfogadnád?

Ezt láttad?

Így alakultak a videokártya árak júniusban – Vihar előtti mozgolódás?

×