Meglepő módon a nemzetközi futball irányításáért felelős szervezet, a FIFA rendez világbajnokságot a Rocket League-en belül. Hatalmas buli lesz!

2024.06.24. – A Rocket League egy népszerű többjátékos online játék, amit a Psyonix fejlesztett, piacra pedig 2015-ben dobták. A játék ötvözi a futballt és a járművezetést, a játékosok rakétával meghajtott autókat irányítanak, céljuk pedig, hogy hatalmas labdákat lőjenek az ellenfél kapujába. Az izgalmas, gyors tempójú játékmenet és a könnyen tanulható, de nehezen mesteri szintre hozható mechanika miatt a Rocket League gyorsan népszerűvé vált, mind a hétköznapi játékosok, mind a versenyzők körében. Egy látványos esport-szakág is kapcsolható a játékhoz, hamarosan pedig egy furcsa világbajnokság is kezdetét veszi a játékon belül.

rocket

A Rocket League az évek során az esport világában is jelentős helyet foglalt el. A Rocket League Championship Series (RLCS) a játék hivatalos versenysorozata, amely évente több szezonban zajlik, világszerte nem csak játékosokat, hanem bizony csapatokat is vonz. Az RLCS döntője az év egyik legnagyobb Rocket Leagze eseménye, amit online és természetesen élőben is követhetnek a rajongók. Most viszont érdekes módon a FIFA is bekerült a képbe, mint szervező, világbajnokságot fog rendezni a Rocket League-en belül, méghozzá nemzeti „válogatottaknak”.

Új esemény, új magasságok

A FIFA neve a gamerek közegében elsősorban az EA Sports nagy sikerű futballjátéka miatt ismert, egészen tavaly nyárig ezen a néven futott az évről évre új epizóddal bővülő játéksorozat. Most már EA Sports FC a sorozat neve, a FIFA pedig a színfalak mögött más fejlesztőcsapattal dolgozik egy új futballjáték kiadásán. Maga a FIFA egyébként egy, a nemzetközi futball irányításával foglalkozó nemzetközi szervezet. S mivel technikailag a Rocket League is a foci alapjaira épül, most úgy döntöttek, hogy a roncsderbis labdarúgást is radarra helyezik. A FIFAe, vagyis a FIFA elektronikus szakága X-en jelentette be, hogy érkezik egy új világbajnokság a Rocket League-be, ahol nemzetek feszülhetnek majd egymásnak a trófeáért.

 

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerül megrendezésre az esemény, de az biztos, hogy a tervek szerint 16 nemzet vehet majd részt a FIFAe Rocket League World Cupon. Érdemes lesz figyelni a bejelentéseket, mert könnyen lehet, hogy az év egyik legnagyobb esport eseménye lehet ez!

Ezt olvastad már?

Ezekkel az előzetesekkel hazudnak az arcodba a játékgyárosok

×