Az eddigi bejelentett anime sorozatok névsora alapján a nyári és az őszi szezon is tele van ígéretes újdonságokkal és folytatásokkal.

Gábor János

2024.06.24. – Kétségtelen, hogy 2023 izgalmas év volt az anime sorozatok világában, de 2024 hátralévő része sem okoz csalódást: elképesztő felhozatal várja a rajongókat. Bár a listán szereplő sorozatok napra pontos premierdátuma sok esetben kérdéses, azért érdemes összeszedni, hogy még milyen újdonságokra számíthatsz. Íme, a 2024-es év legjobban várt anime sorozatai, a régóta várt folytatásoktól az újdonságokig. Mivel nagyon friss tartalmakról és sok esetben itthon egyelőre kevéssé ismert anime sorozatokról lesz szó, egyelőre nem igazán lehet tudni, hogy mely streaming szolgáltatók tűzik műsorra itthon. Amelyeknél viszont tudjuk, ott külön jelezzük.

Oshi no Ko

A tavaly tavaszi első évad után idén július 3-én érkezik a második. Korábban megismerhettük Aqua és Ruby karakterét, akik belépni készülnek a szórakoztatóiparba, hogy anyjuk nyomdokaiba lépjenek. De a sztárrá válás nem könnyű: Aqua bosszúvágya sötét árnyékot vet a fényesnek tűnő jövőre. A 2. évad még izgalmasabbnak ígérkezik, tele fordulatokkal, drámával és persze humorral. Vajon Aqua megkapja a bosszúját? Ruby képes lesz felülmúlni anyja örökségét? A sztárság tényleg elhozza a várva várt boldogságot?

Tower of God

A Bam és Rachel izgalmas kalandjait követő – brutális cliffhangerrel zárt – első évad óriási sikert aratott. A hősök július 7-én visszatérnek, hogy folytassák a Torony felfedezését. A második évadban Bam és társai még nehezebb kihívásokkal néznek szembe, miközben egyre feljebb kapaszkodnak a Toronyban. Új karakterek, lenyűgöző harcok és sötét titkok várják őket. Vajon Bam elérheti a Torony csúcsát, és megtalálja a válaszokat a múltjával kapcsolatos kérdéseire?

Fairy Tail: 100 Years Quest

Ez az anime július 7-én érkezik, és Natsu Dragneel, illetve a Fairy Tail varázslócsapat új kalandját követi. Zeref és Acnologia legyőzése után a varázslók egy rég elveszettnek hitt küldetésre indulnak, ami tele lesz kihívásokkal, ellenségekkel és izgalmas harcokkal. A csapat új tagokkal is bővül, például Toukával, aki egy boszorkány által megszállt lány. A J.C.Staff stúdió azt ígéri, hogy hű marad a manga szelleméhez: lenyűgöző animációkkal és akciókkal meséli el a történetet.

Kimi ni Todoke

Tizenhárom év után idén augusztusban visszatér a Kimi ni Todoke (Tőlem neked) romantikus iskolai anime, a harmadik évaddal. Sawako Kuronuma, a félénk, de kedves középiskolás lány története ez, aki Sadako néven ismert, a hátborzongató mosolya és sötét haja miatt. Kazehaya Shouta, az osztály népszerű fiúja átlát Sawako félénkségén, és barátkozni kezd vele. Az új évad Sawako és Kazehaya kapcsolatának elmélyülését követi nyomon, miközben új kihívásokkal néznek szembe a felnőtté válás útján. Romantikus riválisok, iskolai stressz és önbizalomhiány teszi próbára a kapcsolatukat. A Netflixen lesz érdemes keresni, viszont a streaming szolgáltatónál egyelőre csak egy élőszereplős foldolgozás érhető el nálunk, az anime korábbi évadjai sajnos nem.

My Hero Academia: You’re Next

Augusztus 2-án érkezik a mozikba, és várhatóan nagyon izgalmas új fejezetet nyit a korábban megismert hősök világában! A Paranormális Felszabadító Háború pusztító következményei után Izuku Midoriya és a Hős Akadémia 1-A osztálya egy új fenyegetéssel néz szembe, ami a társadalom teljes összeomlásával fenyeget. Felbukkan egy rejtélyes, óriási erőd, ami városokat nyel el, így a hősöknek össze kell fogniuk, hogy megállítsák a pusztítást. Új hősökkel is megismerkedhetünk majd, akik Deku oldalán harcolnak a gonosz ellen.

Blue Lock

A Blue Lock októberben érkező 2. évadában Yoichi Isagi visszatér, hogy a világ legjobb csatára legyen. A sorozat egy különleges stratégia története, amit a történet legendás fociguruja, Ego Jinpachi fejlesztett ki, hogy megalkossa a világ legnagyobb egóval rendelkező csatárát. Az anime második évada Yoichi Isagi kalandjait követi, aki csatlakozott a Blue Lock Projekthez, és Ego Jinpachi rejtélyes futballzsenitől tanul. Isagi minden erejével azon van, hogy a világ legjobb csatárává váljon. Vajon sikerül elérni a célt, vagy az egója gátat szab az előrehaladásának?

Re: ZERO – Starting Life in Another World

Két évad után még mindig számos kérdés vár válaszra a sorozatban, aminek októberben jön a harmadik felvonása. Ebből talán már kiderül Satella és Emilia kapcsolatának mélysége, Echidna valódi szándéka, és ami talán a legfontosabb, hogy Rem felébred-e valaha a mély álmából. Az új szereplők, köztük Liliana Masquerade és Capella Emerada, minden bizonnyal sajátos káoszt adnak hozzá a történethez, és tovább fokozzák az izgalmakat. A harmadik évad az alapjául szolgáló manga 5. és talán 6. kötetét dolgozza fel. Készülj egy újabb érzelmi hullámvasútra, mert a Re: ZERO világa még mindig tele van meglepetésekkel és fordulatokkal!

Dandadan

Az októberben érkező sztori, röviden: Momo, a szellemekben hívő lány és Okarun, az ufók megszállottja váratlanul összetalálkozik, és miután mindketten természetfeletti élményeket tapasztalnak (Momo egy titokzatos szerzet segítségével szellemeket irányít, Okarun furcsa átokkal gyűjt energiát) együtt belevágnak egy vad kalandba, ami tele van őrült szellemekkel, bizarrabbnál bizarrabb földönkívüliekkel, és persze a serdülőkor kihívásaival is. Vajon képesek lesznek megfejteni a rejtélyeket, amik összekötik őket, miközben megőrzik a szerelmüket és a józan eszüket?

Dragon Ball Daima

A Dragon Ball rajongók örülhetnek! A legendás sorozat 2024 októberében egy új anime 20 epizódjával visszatér. Vadonatúj történet lesz, de a főszereplő ismét Son Goku, aki ezúttal egy rejtélyes összeesküvésbe keveredik: gyermekké változik ő maga és az összes barátja is. A cselekmény egy ismeretlen, új bolygón játszódik, tele titkokkal és veszélyekkel. Son Goku-nak és társainak össze kell fogniuk, hogy legyőzzék az ellenségeiket, és megmentsék a világot.

Bleach: Thousand-Year Blood War – The Conflict

A 2023-as The Separation alcímű első évad után valamikor mér 2024-ben megérkezik a Bleach: Thousand-Year Blood War – The Conflict, a manga utolsó kötetének adaptációja. A Soul Society és a Quincyk háborúja tovább fokozódik, miközben Ichigo és társai mindent megtesznek, hogy megvédjék a világot Yhwach pusztításától. Ebben az évadban új karakterek is bemutatkoznak (pl. a Null Sternritterek, a Quincyk elit csapata), de visszatérnek régi kedvencek is, mint Kenpachi Zaraki és Byakuya Kuchiki, akik epikus harcokat vívnak a Quincyk ellen.

Ezt se hagyd ki:

10 észbontó gamer anime, amiben videojáték a főszereplő

×