Elég egyértelmű utalást tett a Palworld közösség vezetője arra, hogy az Xbox és a PC után újgenerációs PlayStation platformra is megjelenik a játék.

Gábor János

2024.06.24. – Úgy tűnik, a jelenleg PC, Xbox Series X|S, Xbox One és – Xbox Cloud Gamingen keresztül – mobileszközökön elérhető Palworld hamarosan PlayStation 5-re is megjelenhet – legalábbis erre utal egy friss poszt a játék közösségi menedzserétől, Bucky-tól. A bejegyzést az X-en osztotta meg, és sokan úgy vélik (alapos okkal), hogy ez egy burkolt utalás a közelgő PS5 verzióra.

Oké, de ebből hogyan következik, hogy a Palworld PS5-ön is befigyel?

A poszt első sorában Bucky a Palworld név mellett fekete, zöld és fehér szív-emojikat ír, amelyek ebben az összeállításban nyilván az Xbox színvilágát idézik. Utána viszont azt írja: „Több szívet szeretnék hozzáadni, de nem tudom, melyik szín illene ide… hmm… mi lenne, ha…”. Majd ezt követően egy kék szívet is odabiggyeszt, ami viszont a PlayStation elsődleges márkaszíne, így nem nehéz kitalálni, hogy mire célozgat. Pláne azzal, hogy hozzáteszi: „Szerintem jól néz ki!” ami Bucky részéről azt jelentheti, hogy ezzel már – magyarán

a játék PS5-ös megjelenésével bezárul a kör, és a Palworld ott lesz minden fontos gaming eszközön.

A Palworld a 2024 januári megjelenése után hatalmas sikert aratott: a Pocketpair Steam játéka a Steam Early Access és az Xbox Game Preview révén már az első hónapban 25 millió játékost vonzott. Nem csoda, hogy Takuro Mizobe vezérigazgató márciusban már arról beszélt, hogy a cég tárgyalásokat folytat a Palworld további platformokra történő megjelenéséről. A VGC szerint akkor azt is hozzátette, hogy a Pocketpair nyitott lenne partnerségi vagy felvásárlási ajánlatokra, de ilyen tárgyalásokat egyelőre nem folytatnak a Microsofttal. A játék egyébként a legnagyobb harmadik féltől származó Game Pass megjelenés volt a Microsoft szerint.

Ezt se hagyd ki:

Rengeteg PS-exkluzív jön – ilyen IP-k készülnek most a Sony stúdióknál

×