Kellemetlen helyzetbe került a Gaijin Entertainment, amikor kiderült, hogy az egyik legújabb War Thunder promójuk során egy valós tragédia képeit használták.

2024.06.24. – A War Thunder egy online multiplayer játék, amit a Gaijin Entertainment fejlesztett és adott ki. A cím 2012-ben jelent meg, s azóta folyamatosan frissítik és bővítik. A War Thunder egy egyedülálló háborús szimulátor, ami a II. világháború és a hidegháború különböző járműveire és csatáira koncentrál. A játékosok földi, légi és tengeri járműveket irányíthatnak, ezekkel pedig valósághű harcokat vívhatnak. Összességében nagy a hasonlóság a World of War-játékokat tekintve, annyi a különbség, hogy míg ott a tankokra, repülőkre és hajókra külön játék szakosodik, addig a War Thunder esetén ezek mind egyetlen játékba vannak gyúrva. Utóbbi esetén ebből kifolyólag kaotikusabbak is tudnak lenni a küzdelmek. Épp ezért a War Thunder aktív és elkötelezett közösséggel rendelkezik, amit temérdek játékon belüli lehetőség támogat. A játékosok klánokba tömörülhetnek, részt vehetnek versenyeken és eseményeken, valamint követhetik a War Thunder hivatalos e-sport eseményeit is.

Ezt nem gondolták végig

war thunder

Forrás: Gaijin Entertainment

Ám legyen bármennyire is sikeres egy játék és tehetséges annak fejlesztőcsapata, a hiba és a figyelmetlenség sajnos mindig benne van a pakliban. A War Thunder devek most nem örülhetnek, ugyanis sikerült „közfelháborodást” húzniuk ebből a szimbolikus pakliból az egyik legutóbbi médiaanyagukkal. A Gaijin Entertainmentnek hivatalosan is bocsánatot kellett kérnie a közösségtől, ugyanis mint kiderült, egy valós katasztrófa képeit használták az egyik promójuk során. (Cikkünk borítóképe, a bal alsó sarokban látható füst egy valós űrkatasztrófa során keletkezett.)

„Véletlenül felhasználtuk a Challenger-katasztrófa robbanását az egyik promóciós művészeti képünkön. Fogadjátok őszinte bocsánatkérésünket emiatt! A kép a grafikusaink által használt „légi robbanásos referenciacsomag” része volt, a munkálatok során viszont a kép kontextusa elveszett.” – írta a War Thunder közösségi menedzsere a játék egyik fórumán.

 

Az 1986-os Challenger-katasztrófa az egyik legismertebb és legtragikusabb esemény az űrkutatás történetében. A rakéta kilövése után 73 másodperccel a szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéta egyik O-gyűrűje nem zárt megfelelően a hideg időjárás miatt. Az üzemanyagtartály felrobbant, ami az űrsikló széteséséhez vezetett, mind a hét utas szinte azonnal szörnyethalt. Ezek után az űrsikló programot felfüggesztették és az indításokat több mint két évre leállították. A Challenger-katasztrófa mélyen megrázta az amerikai társadalmat és az egész világot (tekintve, hogy élőben közvetítették a televízióban), emlékeztetve mindenkit arra, hogy az űrkutatás rendkívüli kockázatokkal jár.

Ezt olvastad már?

Ezekkel az előzetesekkel hazudnak az arcodba a játékgyárosok

×