Unreal Engine 5-tel készül a legújabb, rajongói Halo-projekt, méghozzá egy olyan fejlesztőtől, aki dolgozott már Master Chief kalandjain korábban.

2024.06.24. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik. A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Ingyenes Halo minden rajongónak

halo

Akkor válik igazán izgalmassá a helyzet, ha egy olyan ember keze ügyébe kerül az Unreal Engine 5, aki számára nem újdonság a videojáték-fejlesztés. Ilyen például Kaleb Nekumanesh, aki korábban dolgozott a New World-ön, a Meta Quest VR-on, az Immortals of Aveumon, na meg nem utolsó sorban a Halo: Infinite-en is. Utóbbi projekt során szerzett tapasztalatait most a Gearshift Media berkein belül kamatoztatja, készül ugyanis a színfalak mögött egy új, rajongói Halo-játék, amit ingyenesen tesznek majd elérhetővé a fanok számára.

 

Az Unreal Engine 5-tel készülő új Halo-kalandban Nekumanesh elmondása szerint egy hatalmas árvíz kitörésének oka után nyomozhatunk, valamint lehetőségünk lesz megismerni a „Mona Lisa titkait”. Nos, nem tartom magamat a Halo-játékok szakértőjének, de biztos vagyok benne, hogy a Mona Lisa kapcsán itt némi áthallásról lesz szó, s nem a világhírű festmény áll majd a középpontban.

Azt még nem tudni, hogy mikor fog megjelenni az Alpha Halo, ám Nekumanesh azt ígéri a rajongóknak, hogy hamarosan tölthető lesz. Mivel sem az Epic, sem a Steam nem szereti a rajongói projekteket, így a szóban forgó UE5-ös Halo a Gearshift Media itch.io oldaláról lesz majd letölthető. Érdemes könyvjelzőzni az oldalt és időnként visszanézni, elérhető-e már az ingyenes játék.

Ezt olvastad már?

Itt az első hivatalos jelzés, hogy a Palworld megjelenik PlayStation 5-re

×