A vámhatóság egy autó csomagtartójában 596 darab Intel Xeon CPU-t talált, mintegy 1,5 millió dollár értékben. Irány a börtön!

2024.06.24. – Rengeteg elképesztő, különös és néha igen vicces módszert láthattunk arra, hogy Hongkongban hogyan próbálnak átcsempészni PC-alkatrészeket. Volt már aki homárszállítmányba dugta a videokártyákákat, volt aki magára ragasztotta a RAM-okat, volt aki a kerékpárban rejtett el SSD-ket, nemrég pedig egy melltartó volt a terv csempészésre. Mondani sem kell, mindegyik lebukott. Ahogy várható volt, az az 51 éves férfi sem járt szerencsével, aki a csomagtartóba rejtett el 596 darab Intel CPU-t.

Intel Xeon processzor-csempészet

A hongkongi vámhatóság nemrég elkapott egy 51 éves férfit, aki 596 darab csempészett Intel Xeon CPU-t tárolt az autójában, mintegy 1,5 millió dollár értékben. A vámosok a röntgenvizsgálatnál szúrták ki, hogy valami nincs rendben, az autó csomagtartójáról korábban készült kép teljesen más volt. Miután kinyitották, a vámtisztviselők több száz Intel Xeon CPU-t találtak az autó hátsó csomagtartójának mindkét oldalán, titkos rekeszekben.

„A csempészet súlyos bűncselekmény. Aki nem látható árut hoz be vagy visz ki, 2 millió dollárig terjedő pénzbírsággal és hét évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, ha elítélik” – írta a vámhatóság, miután letartóztatták az 51 éves férfit.

Az 1,5 millió dolláros érték azt jelenti, hogy mindegyik Intel Xeon processzor kb. 2579 dollárt ér, majdnem 1 millió forintot. Nem kizárt tehát, hogy ha ebből bizony komoly börtönbüntetés lesz. Egyértelműen látható, hogy a csempészek néha nem a legjobb módszert választják: szerencsére. Természetesen mi soha nem támogatjuk a PC-s hardverek csempészését. Csakis azért számolunk be róla, hogy ti is legyetek óvatosak, amikor gyanúsan olcsó processzort, videokártyát vagy egyéb alkatrészt láttok a neten. Hogy ne legyen csalódás, inkább kerüljétek ezeket a vételeket!

Ezt láttad?

10 észbontó gamer anime, amiben videojáték a főszereplő

×