A Netflix gőzerővel dolgozik a Vaják következő részein, amelyekben Liam Hemsworth mellett lesz bőven új színész. Íme pl. Fishburne vámpírja.

Gábor János

2024.06.23. – Nem csak Liam Hemsworth debütálása okoz – eléggé vegyes – izgalmakat a Witcher negyedik évada kapcsán, hiszen itt egy másik nagy név, akiről tudjuk egy ideje, hogy csatlakozott a Netflix sorozatához, de végre láthatjuk is, milyen lesz a karaktere. Laurence Fishburne a rajongók körében népszerű vámpír sebészt, Regist alakítja. Az UnboxPHD fotósának teljes sminkben és jelmezben sikerült lencsevégre kapni a színészt az egyik forgatási helyszínen, a Waverley apátság közelében. Fishburne parókát, pajeszt, mellényes kabátot és vörös csizmát visel, ami elég ígéretes Regis-imitációnak tűnik.

Mit kell tudni a Vaják sorozat új karakteréről?

A karakter teljes neve Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Ő egy több mint 400 éves vámpír, aki borbélyként és sebészként járja a világot. Ezek a középkorban egyébként teljesen szokványosnak számító elemek (jaja: a borbély fogat is húzott, meg operált, ha kellezz) valószínűleg a sorozatban is megjelennek, mint Regis legfontosabb mesterségei. A vámpír először Geralt és Zoltan találkozásakor bukkan fel, miután a két hős éppen Regis területen bolyong. Kezdetben fenyegetésként tekintenek rá, de végül meghívást kapnak az otthonába, ahol nem kevés italt fogyasztanak, mielőtt Regis csatlakozik a Nilfgaard felé tartó csapathoz.

A vámpír a Tűzkeresztség című könyvben debütál, így van még néhány karakter, akik várhatóan megjelennek a két utolsó, 4. és 5. évadban – pl. Zoltan, Jaskier, Milva, Cahir, Percival Schuttenbach és Angouleme. Ömagában Regis megjelenése a forgatási helyszínen is elég nagy durranás, de a fotók további nyomokat rejtenek, amelyek egy híres jelenetre utalhatnak a könyvekből – vette észre a ComicBook. Az egyik ponton Geralt csapata egy menekülttáborhoz érkezik, ahol az emberek boszorkánysággal vádolnak meg valakit, és pont készülnek máglyára vetni. Ebből legyen is elég most ennyi, mert

ha valóban ezt a jelenetet dolgozza fel a sorozat, nem akarok semmit elspoilerezni.

Miközben sok a kérdés Regissel kapcsolatban, a Vaják negyedik évadának eddig megjelent forgatási fotói más fontos részleteket is elárultak. Hemsworth például olyan jelmezeket visel, amelyek korábbi évadokból származnak, ami arra utal, hogy a sorozat átmenet nélkül, egyszerű tényként elfogadja Hemsworth-t Geraltnak, anélkül, hogy a színészcsere bármilyen módon magyarázatot kapna.

Ezt is olvasd el:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×