Úgy tűnik, a Sony csökkenti a VR-befektetéseit: jelenleg csupán két IP fejlesztésén dolgoznak házon belül a PlayStation VR headsethez.

Gábor János

2024.06.22. – Az Android Central jelentése szerint a Sony csak két olyan játékon dolgozik, ami PSVR2-re készül, ami miatt végképp úgy tűnik, hogy a kiadó nem mutat túl nagy érdeklődést további VR-címek fejlesztése iránt. A szivárogtatás szerint „nagyon kevés lehetőség lesz a jövőben VR-fejlesztésre a Sony-nál”.

A PlayStation headset kompatibilis lesz PC-vel

A Sony legnagyobb, és meglehetősen ígéretes VR-fejlesztése a PSVR2 megjelenésekor a Horizon: Call of the Mountain volt. Azóta viszont elég nagy a csend, és minden jel arra mutat, hogy a vállalat ezen a területen erősen visszafogja majd az amúgy sem acélos tevékenységét. Jó hír ugyanakkor, hogy a headsethez készült egy PC adapter, ami várhatóan augusztus 7-én forgalomba kerül és kiterjeszti a kompatibilitást a számítógépekre. Valószínűleg ez az a momentum, ami egyértelművé teszi, hogy a vállalat – legalábbis egyelőre – nem kíván több energiát ölni a virtuális valóságban játszódó IP-k fejlesztésébe. Inkább kimángorolja a lehető legnagyobb profitot egy finoman szólva sem sikeres termékből.

A kiegészítő alkatrész – amihez egy külön megvásárolható DisplayPort 1.4 kábel is kelleni fog – kb. 22 ezer forintba körül majd, a headset 200-250 ezer forintos árán felül.

Eric Lempel, a Sony Interactive Entertainment globális marketingért felelős alelnöke és vezetője októberben úgy nyilatkozott, hogy a VR fontos üzleti terület a vállalat számára, de még nem érte el a teljes potenciálját. „A VR kategória fontos számunkra, így örülök, hogy benne vagyunk. Nagyszerű élményeket lehet vele szerezni, és a fogyasztók tényleg szeretik. De ez egy fejlődő üzlet számunkra” – fogalmazott diplomatikusan.

Ezt se hagyd ki:

Rengeteg PS-exkluzív jön – ilyen IP-k készülnek most a Sony stúdióknál

×