Megérkeztek az elmúlt hét streaming nézettségi adatai, és az Amazon Prime Video műsoránál már csak egy sorozat erősebb, de az nagyon sokkal.

Gábor János

2024.06.22. – Egy csak egy, elképesztően népszerű streaming sorozat képes arra, hogy letaszítsa a trónról a The Boys negyedik évadát, és ráadásul nem is meggyőzően, hanem többszörös fölénnyel teszi. Akkorával, amit nem lehet csupán a durvább korhatár-besorolás számlájára írni. Bár a Luminate Streaming Egyesült Államokban mért nézettségi adatokat közölt, a számok elég tanulságosak ahhoz, hogy ne szaladjunk el felettük, hiszen nem túl valószínű, hogy a világban túl nagy különbségek mutatkoztak volna június harmadik hetében.

A The Boys a június 14-20 közötti időszakban a második legnézettebb cím lett.

Ez nem sokkal azután történt, hogy a negyedik évad rögtön három epizóddal elrajtolt, de aztán jött a mért időszak utolsó napján a negyedik rész, a Wisdom of Ages, ami önmagában 744,4 millió perces nézettséget ért el. Brutális szám, és mivel az Amazon antiszuperhős sorozata hetente jelentkezik új résszel, borítékolni lehet, hogy jó sokáig a streaming top 10 egyik főszereplője lesz. Érdekes ugyanakkor, hogy a 24 óra alatt elért több mint 740 millió perc sem volt elég az első helyre.

De akkor melyik sorozat a streaming királya?

Hát A Bridgerton család. A Netflix kosztümös sorozata a Luminate heti nézettségi rangsorában döbbenetes fölénnyel végzett az első helyen: a harmadik évad utolsó négy epizódjának első teljes hetében, amikor elérhető volt, a szezon összesen 3,1 milliárd perces mutatót ért el. Elismerve, hogy a helyzetben a The Boys felé húz a szívem, muszáj megjegyezni: a a Bridgertonoknak ehhez összesen nyolc részre volt szüksége, míg az antiszuperhősök egy epizóddal, egyetlen nap alatt tudtak 744,4 millió percet. A Netflix Keresem a párom című reality-jének második évada egy helyet javítva jött fel a harmadik helyre, de a dobogótól lefelé több műsor már nem tudott javítani az előző heti teljesítményén, hiszen elkezdett apadni irántuk az érdeklődés.

A filmek mezőnyben a Netflix nyerte ugyanezt a hetet, A bérgyilkos, aki nem is volttal, 636,2 millió perc nézettséggel. Elég fölényes győzelem, mert a Hulu dokumentumfilmje, a Brats 264,6 millió perccel követi a második helyen. De a lista legfontosabb tanulsága az, hogy a Netflix a filmes mezőnyben mindent visz: június harmadik hetében a 10 legnézettebb címből hét hozzá tartozott.

Ezt se hagyd ki:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×