Ha valaha szeretted volna megalkotni a Cyberpunk 2077-ből ismert Night City saját változatát, akkor ezt a különleges városépítőt most érdemes kipróbálnod.

2024.06.22. – A Cyberpunk 277 egyik legnagyobb vonzereje volt talán a hihetetlenül kidolgozott, neonfényben úszó, magával ragadó városkép, ami segített elmerülni a világban. A lepukkant alvilág, az eső áztatta sikátorok, a rózsaszín, lila és fekete árnyalatok, szóval igen: a CD Projekt Red megalkotta a tökéletes neofuturisztikus disztópiát, és hagyta, hogy végigsétáljunk az utcáin. De mit szólnál, ha megalkothatnád a saját cyberpunk városodat? Ezt teszi lehetővé az új indie városépítő, a Dystopika.

Dystopika

Oké, a Dystopika nem olyan nagyszabású városépítő játék, mint a Cities Skylines 2, hiszen ez inkább azok vágyát elégíti ki, akik imádják a cyberpunk sötét hangulatát. Itt sötét, neonfényes, hűvös hangulatra kell számítani, szemben a mélyreható ember- és erőforrás-menedzsmenttel. Ahogy a fejlesztő Voids Within is írja, ez a városépítő hangulat sötét oldala. A játékban nincsenek konkrét célok vagy feladatok, ehelyett egyszerűen csak építkezni, alkotni kell. A városod mindaddig sötétben marad, amíg a Light Brush eszközzel meg nem világítod, és lassan, de biztosan minden életre kel. Ahogy virágzik a metropolisz, a saját képeid beillesztésével a város egét megvilágító reklámokat is testreszabhatod. Minden óriásplakáton ott lehet az arcod, vagy akár Naruto, ha épp azt akarod. Nézz csak bele!

Megjelent és akciós

Jó hír, hogy a játék PC-re a Steamen már megjelent, és nem is kerül sokba. Ráadásul most egészen július 5-ig 10% kedvezménnyel húzható be, 6,20 euróért, ami nagyjából 2500 forint.

Ha érdekel még néhány városépítő:

Munkára fel! – Ez az utóbbi 5 év 5 legjobb városépítő játéka

×