Nagyon meglepő számokat közölt a Nielsen a streaming szolgáltatók legnézettebb címeiről. Ezek a filmek és sorozatok most a világ urai.

Gábor János

2024.06.21. – Mivel a streaming szolgáltatók többsége hétpecsétes titokként őrzi a saját nézettségi adatait, kincset érnek a Nielsen időnként be-beköszönő felmérései a legsikeresebb műsorokról. Bár az alábbi számokat az USÁ-ban hozták össze a Top 10-es filmek és sorozatok, nagyon tanulságos sorrend alakult ki a tavaszi premieridőszakot záró héten.

Főleg a Netflix új sci-fije és a Max moziból érkezett nagy dobása közötti különbség szembetűnő.

A Variety által most megosztott Nielsen-adatok szerint két film is bekerült a május 20-26. közötti legnézettebb streaming tartalmak közé, ami ritkaságnak számít, hiszen ezen a listán általában a hosszabb játékidővel rendelkező sorozatok élveznek előnyt. A Jennifer Lopez nevével fémjelzett – az IMDb-n erős közepes értékelésű – Atlas és Denis Villeneuve epikus sci-fijének egekig magasztalt folytatása, a Dűne: Második rész is felfért a hét Top 10-es ranglistájára.

Ezek a legnyerőbb műsorok a streaming szolgáltatóknál

Az Atlas a Nielsen által mért héten debütálva, csupán három nap alatt szedett össze 795 millió percnyi nézettséget az USÁ-ban (a globális teljesítménye eközben – a Netflix adatai szerint – közel 3,4 milliárd perc volt). Ezzel az 5. helyet szerezte meg a legjobb 10-ben és a hét legnézettebb filmje lett, hiszen nála jobban már csak sorozatok szerepeltek. A hét másik nagy filmje a mozikból frissen érkezett és a Maxon megjelent Dűne: Második rész lett, 711 millió percnyi nézettséggel, ami a 9. helyre volt elég.

Nem túl meglepő módon A Bridgerton-család harmadik évadának teljes első hetében ez a sorozat vitte a prímet, 2,2 milliárd perccel, amiben benne van mind a három évad nézettsége. A hazánkban egyelőre nem látható (később jó eséllyel a SkyShowTime-ra érkező) Evil új évada a 8. helyen nyitotta a pályafutását, 719 millió percnyi nézettséggel. A Top 10 további, nálunk is nézhető műsorai közül impozáns helyet szerzett Az ifjú Sheldon (896 millió perc), a Bob burgerfalodája (742 millió perc), a Family Guy (724 millió perc) és az NCIS (695 millió perc) is.

Ezt is nézd meg:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×