A túlélőjátékok térhódítása közepette elindult a Steamen Aska, ami szintén az skandináv mitológia világába repít, ahol szükség lesz a haverok segítségére.

2024.06.21. – Úgy tűnik, hogy még mindig nincs vége annak a korszaknak a videojátékoknál, amikor a fő téma az északi, skandináv mitológia. A God of War-tól kezdve az olyan játékokig, mint a The Lost Vikings, vagy a túlélőjáték, a Valheim az egész egyfajta jelenséggé vált a játékiparban. Most pedig elindult az Aska, ami egy vadonatúj túlélőszimulátor, amiben azon dolgozol, hogy egy egész viking törzs megmaradjon.

Aska

Fontos tudni, hogy az Aska nem csak egy túlélőjáték, a műfajon belül valami egészen másra törekszik. Ahogy minden túlélőjátékban, itt is enned kell, menedéket kell építened, gyűjtögetni kell erőforrásokat, de van egy alapvető különbség. Nem vagy egyedül: nem csak azért, mert akár három barátoddal is együtt játszhatsz, de azért is, mert egy egész viking településért felelünk. Nem csak magunkat kell megmenteni, építeni, hanem sok-sok ember élet kell megmenteni.

Kezdetben persze egyedül, magányosan indulunk, de ahogy haladunk, szépen jönnek majd a falusiak, és itt indul be igazán a játék. Az emberek segíteni fognak neked, hordják a cuccokat, gyűjtik az erőforrásokat, szóval az időt hirtelen más dolgokra fordíthatod. Ha akarsz, több házat építesz, vagy felfedezőútra mész, megküzdesz néhány félelmetes vadállattal. Mindeközben a falud, ha megfelelően van felépítve, virágozni kezd. Szóval az Aska átvesz pár alapvető funkciót olyan játékokból, mint mondjuk a Manor Lords vagy a Soulmask, szemben az olyan címekkel, mint a Valheim vagy a Sons of the Forest. Nem fél kipróbálni valami újat a műfajon belül, egy szimulációval megspékelve a túlélősdit. Lehet, hogy már unalmas a skandináv téma, de az Aska valami újat mutat ezen a téren. Bár a játék a Steamen egyelőre csak early access-ben indult el, egyelőre nagyon pozitivak az értékelései.

 

Ha tetszik, Aska már megjelent a Steamen Early Accessben, ráadásul július 11-ig 10%-os kedvezménnyel kapható.

Ezt láttad?

Űr tátong utánuk: 8 PlayStation játék, amit simán kinyírt a Sony

×