Jay és Néma Bob, azaz Bunkóman és Gyökér képtelen képregényes, mocskosul vicces, politikailag nem túl korrekt pofozkodásra hívja a játékosokat.


Bódi Dániel

2024.06.21. – A kézzel rajzolt stílusú játékoknak nagy előnye, hogy évekkel, akár évtizedekkel a megjelenésük után is nagyszerűen festhetnek, az idő próbáját így csak a játékmenetnek kell kiállnia. Kábé ezért is van dupla szerencsés helyzetben a Jay és Néma Bob videojáték, aminek fejlesztését eredetileg 2016-ban kezdték, néhanapján megmutatták valamilyen eseményen (jellemzően megjelenési dátum nélkül), de mivel ez is egy képtelen képregény, úgy semmit sem látszik meg rajta az elmúlt 8 év, a játékmenete pedig beat’em up műfaja miatt kortalan.

Nem egészen három hónappal ezelőtt viszont megtört a jég, és az Interabang Entertainment csapata lerántotta végre a leplet az irreálisan sokáig készülő játék megjelenési dátumáról, ami 2024 lévén már nagyon jön, közelít. Eltoltni pedig már azért sem fogják már, mert a minapi Limited Run Games javarészt retro játékok újrakiadásával teli bemutatóján mindenki nagy meglepetésére Jay ~ alias Bunkóman, és Néma Bob ~ alias Gyökér is felbukkantak, hogy a szart is kiverjék azokból, akik beszólnak nekik.

Pontos dátumot azonban ezúttal sem kaptunk (már nagyon itt lehet a nyakunkon), de külön örömforrásként legalább az kiderült, hogy nem csak digitális, hanem fizikai formában is benevezhetünk a Jay és Néma Bob univerzumban játszódó képregényes, nyilván teljesen képtelen, elmebajos és koránt sem politikailag korrekt pofozkodásra – egyelőre csak a Steamen.

Ezt is olvasd el:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×