Már van olyan videojáték műfaj, hogy hack and slash, így könnyen lehet, hogy a Capcom most újat teremtett a Kunitsu-Gamival. Íme a hack and strat!

2024.06.21. – Amikor olyan játékról van szó, amiben démonok hordáit kell felszámolni, akarva akaratlanul a Capcom neve jut az eszembe. A japán fejlesztő és kiadó ugyanis véleményem szerint mestere a témának, nekik köszönhetjük például a Devil May Cry, vagy éppen az Onimusha sorozatokat. Így tehát, amikor kiderült, hogy egy újabb démonos henteltéd terveznek a nagy érdemű elé tárni, megörültem. Ráadásul ez a jobb fajta nosztalgia, nem egy új reboot, vagy remake, hanem csak két ismerős dolog ismét együtt bukkan fel.

A szóban forgó játék egyébként a Kunitsu-Gami, ami a Devil May Cryhoz és az Onimushához hasonlóan gombdarálós hack ‘n slash lesz, némi extra fűszerrel. Ez utóbbi mondatja azt mindenkivel, hogy akár ismét beletrafálhat a Capcom, a kaszabolást ugyanis némi stratégiával dobják fel ebben az esetben.

Ez bizony hack and strat

A Kunitsu-Gamiban a világot ellepték a démonok, s egy istenségnek kell alászállni, hogy megtisztítsa a vidéket a gonosztól. Ám ez az istennő sebezhető, így testőrre van szüksége. A testőrt alakítjuk mi, játékosok, a feladatunk pedig megtisztítani az utat az istennő előtt. A játékmenet pályákra van felbontva, amit a hack and slash mellett tower defense-szerű elemekkel színesített a Capcom.

capcom

Minden pálya két fázisból áll, van egy nappali fázis, amikor kinyírhatunk pár démont, de útközben magunk mellé állíthatunk a falvakból embereket, kiknek feladatokat adhatunk. Mielőtt leszáll az éj és az istennő útnak indulna, az embereket szétszórhatjuk a pályán, hogy azok segítsenek az esti küzdelmekben. A közelharci egységeket az ösvény mellé állíthatjuk, a támogató, ellenségeket röghöz kötőket kulcsfontosságú keresztutakhoz állíthatjuk, stb. Éjszaka elindul az istennő, nekünk pedig a feladatunk, hogy célba is érjen. Démonok hordái fogják megnehezíteni a feladatunk, de a felbérelt emberek segítségével bármire képesek vagyunk.

A Kunitsu-Gamiban természetesen a pályák között van lehetőség fejleszteni a szövetségeseket, sőt még a karakterünket is. Új fegyverek, kombók, képességek várnak minden játékosra.

 

Nem kell már sokat várni, a Kunitsu-Gami július 19-én jelenik meg PC-re, Xboxra, valamint PlayStationre.

Ezt olvastad már?

Egy játékfejlesztő stúdió kötelezővé tette a meztelen szaunázást

×