Megjelent a Histeria, egy korai hozzáférésű ingyenes lövölde, amiben a tér és az idő állandóan változik, ezzel sajátossá téve a játékmenetet.

2024.06.21. – Nincs is annál jobb, mint amikor egy játékot ingyenesen kínál egy kiadó. Persze a mai világban már egyre több ilyen jellegű címmel találkozni, ezek az úgynevezett freemium játékok. Ezekben szinte mindenre lehetőségünk van ingyen és bérmentve, annyi különbséggel, hogy ha valami komolyabb dologra vágyunk, azért fizetnünk kell. Valamint előfordulhat, hogy a gyorsabb előrehaladás érdekében is van lehetőségünk pénzért bónuszokat kapni, de ugye ezek is opcionális csomagok. Az Epic Games ingyenes játékai egy fokkal jobbak, hiszen ott jó eséllyel teljes játékokat kapunk, átmenetileg ingyenesen. Aztán ott vannak azok a címek, amik úgy ingyenesek, hogy játszani korlátlanul lehet velük, de tartalom terén meg van kötve a kezünk. A Steam most felbukkant egy stílusos lövölde, ami ugyan még early access stádiumban van, de teljes egészében játszható, na meg ingyenesen tölthető.

Káosz a térben és időben

A játék érdekes irányból közelít, de végeredményben egy online FPS arénát kell elképzelni. Sajátossága, hogy idősíkok találkoznak játék közben, így minden pálya speciális. Lényegében váltakoznak az idősíkok, vagyis a környezet közel sem állandó. Középkor, modern kor, feudális Japán, van itt minden, s várhatóan még több érdekesség érkezik a jövőben, mikor a cím elkezd az éles megjelenése felé közelíteni. A fegyverek is természetesen korhűek, így minden játékos kialakíthatja magának a neki leginkább tetsző loadoutot a meccsek előtt. Második világháborús gépkarabély mellé kőkorszaki íjat is használhatunk akár, szóval határ a csillagos ég.

 

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, a játék még korai hozzáférésű stádiumban van, ami azt jelenti, hogy a játékosok visszajelzése kulcsfontosságú. A Steam profilján található visszajelzések szerint bőven van még mit javítani rajta, bőven hordoz magával gyermekbetegségeket. Ám ettől még hatalmas potenciál található a Histeria megvadult idősíkjaiban. Minél többen játsszák, annál több vélemény formálódik, ezek megosztása a fejlesztőkkel pedig egy fantasztikus játékot eredményezhet egy olyan műfajban, ami rettenetesen telített, épp ezért minden kreatív ötlet aranyszámba megy.

histeria

A Histeria ugyan ingyenes, de rendelkezik játékon belüli kozmetikai bolttal, amin keresztül akár pénzzel is lehet támogatni a projektet.

Ezt olvastad már?

Ezekkel a játékmódokkal zárul a Warzone Season 4 első fele

×