Hiába csak egy pár fős csapat készíti, az Industria 2 AAA-s mércével is egy elképesztően gyönyörű játéknak számítana.


Bódi Dániel

2024.06.21. – Nem, mintha az első Industriával a grafika lett volna a legfőbb probléma, sőt! Igazából még a mai napig pofás kis játék, ami nem kis dicséret tekintve, hogy a német-skót fejlesztő Bleakmill csapata még indie mércével is aprónak számít. Az Industria 2 látványa azonban még a AAA-s játékok között is kiemelkedne – kár, hogy a stúdió méretei miatt pontosan ugyanaz lesz vele a probléma, mint az előzménnyel.

Bár hozzá kell tennem, sokan bizonyára díjazni fogják, hogy akár egy ültő helyükben is a végére érhetnek az alternatív történelmi valóságban játszódó sci-finek, és nem kell rászánni a fél életünket, de aki több tíz órában, Far Cry-os hosszúságokban reménykedik, az most is csalódni fog. Az Industria 2 ugyanis nem fog sokkal tovább tartani 7-8 óránál, de cserébe míg tart, kiváló élményben lesz részünk.

Ezt próbálja meg alátámasztani a legújabb játékmenet előzetes is, amiben leginkább a lopakodásos mechanikát hangsúlyozzák a nyilvánvalóan lehengerlő grafika mellett. Az Industria 2 ugyanis egy elképesztően szép játék lesz, ami eredményesen próbálja meg kisajtolni az Unreal Engine 5 és a Lumen képességeit: amit prezentál a párfős gárda, az előtt csak emeljük a kalapunk.

A játékmenet ugyanakkor összességében rámutat néhány fejlesztésre váró problémára is: a mozgásanimációk azért bőven hagynak kívánni valót maguk után, ahogy az ellenfelek értelmi képességei sem mutatkoznak túlságosan jobbnak, mint amivel feltételezhetően egy ősember bírt néhány ezer évvel ezelőtt. De bőven van még idő a megjelenésig, amiről jóformán semmit sem tudni, szóval csak az alkotókon múlik, hogy mit képesek kihozni az egyébként roppant izgalmas koncepcióból – vagy épp mire van kapacitásuk.

De addig is az első részt hamar lehet pótolni, és még akciós is a Steamen: június 27-ig csak 2375 forintot kérnek érte. Spoiler: megéri! Az Insustria 2-t pedig érdemes már most kívánságlistára tenni!

Ezt is olvasd el:

Minden idők egyik legjobb videojátékos jelenete majdnem kimaradt az Alan Wake 2-ből

×