A Funcom élő streamben osztott meg még több információt a Dűne univerzumában játszódó, várva várt túlélő MMO-ról, ami belépett a zárt béta fázisba.

Gábor János

2024.06.21. – A Funcom még több információt osztott meg a Dune: Awakening túlélő MMO-ról, egy újabb élő közvetítésben. A játékban az Arrakison lehet veszélyes utazásra indulni, egy nyílt világú kalandban, ahol a bolygó zord környezetében való túlélés kulcsfontosságú lesz. Ez azt is jelenti például, hogy a játékosoknak az életszerűség kedvéért folyamatosan hidratáltan kell maradniuk és a saját előnyükre kell fordítaniuk a sziklás-árnyékos területeket, ha túl akarják élni a vad körülményeket.

Forrás: Funcom

Erről szólt a készülő MMO új bemutatója

A legújabb élő közvetítésben a Funcom bemutatta a karakterkészítő menüt, amiben a játékosok megváltoztathatják a karaktereik megjelenését, saját hátteret adhatnak nekik, és kiválaszthatják a mentoruk szakterületét is. A stream valószínűleg legizgalmasabb része a világ szerkezetének bemutatása volt – itt a Funcom elmagyarázta, hogy a Dune: Awakening különböző térképeket kapcsol össze, hogy zökkenőmentes élményt biztosítson, egyetlen világon belül. Ez nagyjából úgy működik a színfalak mögött, hogy számos szervert kapcsolnak össze. Az ilyen infrastruktúrának az az előnye, hogy a fejlesztők könnyebben bővíthetik a térképeket, és több játékos csatlakozhat egyszerre a játékhoz.

„Az új szerverstruktúrának köszönhetően képesek vagyunk dinamikusan bővíteni a világot, miközben biztosítjuk, hogy a játékosok zökkenőmentesen utazhatnak különböző térképek között. Ez egy forradalmi megoldás, ami lehetővé teszi számunkra, hogy még több tartalmat és még jobb élményt nyújtsunk a játékosoknak” – magyarázta Joel Bylos játékigazgató.

Mindent egybevetve a Dune: Awakening izgalmas új kalandnak ígérkezik, ahol a túlélés és a felfedezés kéz a kézben jár. De hogy végül mikor merülhetsz alá Arrakis kíméletlen, mégis lenyűgöző világában, egyelőre nem tudni, hiszen hivatalos megjelenési dátum egyelőre nincs. A Steamen mindenesetre kívánságlistára teheted, itt meg vissza tudod nézni a fentebb részletezett élő streamet:

Ezt is olvasd el:

Mi történne, ha hirtelen leállna a Föld forgása? – Túlélhetné az emberiség?

×