Ennyi, soha többé nem kell végtelen hosszú beszélgetéseket vissza-visszapörgetned, ha valami fontosat keresel a Messenger egyik chatjében.

Gábor János

2024.06.20. – A Messenger legújabb frissítése jelentősen megkönnyítheti a mindennapjaidat, főleg, ha úgy működsz, hogy a barátaiddal, a családoddal és a munkatársaiddal is a Meta alkalmazásán szervezel meg találkozókat, megbeszéléseket és a chatben dumáljátok át a mindennapi teendőket. Ilyenkor rengeteg információ zúdul rád, és köztük elveszhet az az éppen fontos egy felhőcske, amiben valaki leírt egy időpontot, egy feladatot, egy tételt a bevásárlólistához, vagy egy dátumot, egy címet, esetleg egy telefonszámot, amit jobb lenne megjegyezni, de eddig túl körülményes volt az appból kimenteni. Végre itt a lehetőség, hogy rögzítsd ezeket a fontos üzeneteket, és bármikor újra megtaláld őket, anélkül, hogy a keresőfunkcióval kellene bajlódnod – vette észre a 24.hu

Kényelmes és gyors a Messenger új funkciója

Hosszabb idő után visszakeresni egy fontos információt mindig is kissé időigényes feladat volt. Mostantól elfelejtheted ezt a problémát, mert az üzenetküldő mobilos verziójában (csak ott, a böngészőben egyelőre nem) megjelent a Rögzítés funkció, ami bár pofonegyszerű, forradalmasítja a fontos információk kezelését. Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod a menteni kívánt üzenetet, nyomva tartod rajta az ujjadat, és a felugró/lenyíló menüben kiválasztod a Rögzítés, vagy a Továbbiak/Rögzítés opciót. Az így megjelent üzenet mellett megjelenik egy kis gombostű ikon, így azonnal látni fogod, melyek azok a szövegek, amelyeket rögzítettél. A Rögzítés funkcióval elmentett üzenetek nem a Messenger főmenüjében válnak elérhetővé, hanem az adott chat menüjében, amit

a jobb felső sarokban lévő „i” ikonra / a chat nevére koppintva megnyíló menüben találsz meg később bármikor, a „Rögzített üzenetek” almenüben.

Ez a fejlesztés egyértelműen nagy segítség lesz neked, ha nap mint nap használod a Messengert, és fontos információkat szeretnél gyorsan, egyszerűen elérni. De, és ez egy elég nagy DE: a csoportos chatekben, amikor nem csak ketten vagytok egy beszélgetésben, egyelőre nem működik. Pedig ez elég fontos lenne, főleg munkahelyi csoportok és családi chatek esetében. De ha elég sikeres lesz, sanszos, hogy bővítik a funkció alkalmazhatósását.

Ezt is olvasd el:

Csábít a mély? 8 vérfagyasztóan király víz alatti játék a nyárra

×