Az Ashes egy nyílt világú túlélő horrorjáték, ami különböző műfajokat ötvöz egyetlen érdekes keverékké. Nincs messze a megjelenés.

2024.06.20. – Talán lehet mondani, hogy a játékvilágban nem csak az indie címek felvirágzását éljük, de nagyon nagyot mennek az extraction shooterek, a horrorjátékok és a túlélőjátékok is. Utóbbi műfaj különösen kelendő mostanában, elég csak a Rust, a DayZ, a Sons of The Forest vagy a Subnautica sikereire gondolni. És ez csak néhány a nagyobb címek közül. Sok olyan túlélőjáték is van, ami horrorelemeket tartogat, de kevesen teszik az ijesztegetést a fő aspektussá. A tradicionális kínai szellemvilágban játszódó Ashes azonban pontosan ezt teszi.

Ashes

A túlélőjátékokban persze alapból mindig van feszültség: szűkösek az erőforrások, a karakterednek enni, inni, építkezni kell, miközben folyamatosan ellenségekkel kell szembenézni. Próbálod átvészelni a napot vagy az éjszakát. Az Ashes-ben megvan ugyanez a feszültség, de közben szellemekkel és sötét lényekkel kell megküzdeni, egy kínai hagyományok által inspirált, nyílt világú alvilágot felfedezve. Ami viszont nagyon érdekesség teszi a többi túlélőjátékkal szemben, hogy egy teljes és lebilincselő történetet is ígér, online kooperatív élménnyel együtt.

Az Ashes egyértelműen valami mást, valami többet akar nyújtani. Olyan alvilágot fedezünk fel, amit az elhunytak lelkei kísértenek, mindenütt jelenlévő hátborzongató atmoszférával. És bár ez egy horrorjáték, nem törekszik az ultra-realizmusra. Én nagyon szeretem a tradicionális kínai hitvilágot és a horrort is, így kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből a játékból.

 

Ha érdekel, az Ashes június 24-én jelenik meg a Steamen Early Access-ben.

Ezt láttad?

Brutális a Switch játékfelhozatala – 29 új játékot villantott a Nintendo

×